• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prštalo u derbiju Širokog Brijega i Sarajeva: Šest golova i nova sudijska odluka o kojoj će se dugo pričati (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Široki Brijeg i Sarajevo odigrali su utakmicu u kojoj smo vidjeli šest golova, a na kraju nije bilo pobjednika. Ipak, neće se toliko puno pričati o sjajnoj utakmici koliko o odluci glavnog sudije Dragana Petrovića iz 70. minuta.

 Široki Brijeg Sarajevo Premijer liga BiH 9. kolo Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Širokog Brijega i Sarajeva odigralu su sjajan meč na Pecari, koji je na kraju završen rezultatom 3:3. Golovi su u posljednjih 20 minuta padali kao na traci, neki su i poništeni, a na kraju su se obje ekipe morale zadovoljiti sa bodom.

Široki Brijeg – Sarajevo 3:3 (1:1)
/Stanić 12 pen, Iličić 79, Matić 86 – Gulijašvili 44 pen, 48, Đorđević 84/

U osmom minutu nakon jednog duela Čelika i Bagarića, pao je fudbaler Širokog Brijega. Bilo je tu guranja, a sudija Petrović je nakon dugog gledanja VAR snimka odlučio da je intezitet bio dovoljan za najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo Stanić i loptu poslao u jednu, a golmana u drugu stranu – 1:0.

Sarajevo je do izjednačenja stiglo u finišu prvog poluvremena, takođe iz penala. Nakon kornera oboren je Đuričković, a Petrović bez ikakve dileme pokazao na „bijelu tačku“. Siguran izvođač bio je Gulijašvili – 1:1.

Na otvaranju drugog dijela Sarajevo stiže do preokreta, a ponovo je strijelac bio Gulijašvili. Mustafić je dodao loptu za Gruzijca koji je pobjegao svom čuvaru, namjestio se na desnu nogu i savladao Tomića – 1:2.

U 70. minutu Oliveira postiže pogodak, koji je poništen zbog navodnog prekršaja Brazilca. Iako se na usporenom snimku vidjelo da je Oliveira prije došao do lopte i gurnuo je u mrežu, glavni arbitar je nakon gledanja VAR-a ipak dosudio faul u napad. Zanimljivo da je pomoćni sudija signalizirao ofsajd te se pojavilo obavještenje da se provjera ta situacija, ali se gledao pomenuti duel.

Pogledajte tu situaciju i sami procijenite da li je Oliveira napravio prekršaj.

U 78. minutu Oliveira nije iskoristio veliku priliku. Brazilac je izašao sam pred Tomića, ali je šutirao direktno u golmana Širokobriježana. Samo minut kasnije, kako to obično biva, stigla je kazna. 

Strijelac pogotka bio je Iličić koji je uhvatio golmana Sarajeva na pogrešnoj nozi i lijepo pogodio sa ruba 16 metara - 2:2.

Nije dugo trajalo slavlje domaćeg tima s obzirom da je u 84. minutu Đorđević pogodio za novu prednost tima sa Koševa. Fudbaler Sarajeva je sa strane izveo slobodan udarac, izgledalo je to kao centaršut, ali na kraju lopta ipak završava iza leđa Tomića- 2:3.

Samo što su fudbaleri krenuli sa centra bilo je već 3:3. Strijelac je bio Matić koji je samo nekoliko sekundi ranije ušao u igru. Asistenciju je upisao Činedu.

U 91. minutu gužva pred golom Sarajeva, Jelavić je uspio uputiti udarac, Rockov to odbranio, ali nije bilo jasno da li je lopta prešla liniju. Gledao se VAR i u ovoj situaciji, ali ni usporeni snimak nije mnogo više otkrio te na kraju pogodak nije priznat.

U samom finišu meča Oliveira postiže pogodak, ali je isti poništen zbog ofsajda te je na kraju ostalo 3:3.

Izvor: Screenshot/Arenasport TV

PREMIJER LIGA BiH – 9. kolo

Ponedjeljak:

Široki Brijeg – Sarajevo 3:3 (1:1)
/Stanić 12 pen, Iličić 79, Matić 86 – Gulijašvili 44 pen, 48, Đorđević 84/

Odigrano u nedjelju:

Igman – GOŠK 3:2 (2:2)
/Herić 10, 23, Talo 65 – Novaković 17, Šroler 43/

Željezničar – Posušje 1:0 (0:0)
/Dangubić 56/

Borac – Radnik 2:0 (2:0)
/Kvržić 25, Erera 43 pen/

Odigrano u subotu:

Sloboda – Sloga 0:3 (0:1)
/Jović 6, 79, Đekić 90+4/

Velež - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Mulahusejnović 32/

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC