• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Šalke na vrhu!

"Plavi" iz Gelzenkirhena zabilježili su četvrtu uzastopnu pobjedu i iskoristili kiks Bajerna u prvom kolu prolećnog dijela prvenstva.

 BUNDES: Šalke na vrhu! Izvor: MONDO

Šalke je stigao Bajern.

Tim iz Gelzenkirhena iskoristio je zimski san dosadašnjeg lidera Bundeslige, koji je u petak uveče na premijeri proljećnog dijela šampionata poražen od Borusije u Menhengladbahu. Šalke je na svom terenu rutinski nadigrao Štutgart rezultatom 3:1 i izjednačio se Bavarcima na vrhu tabele.

Šansu da ih stigne, u nedelju od 15.30 imaće i šampion, Borusija iz Dortmunda, koja gostuje u Hamburgu.

Šalke je već u trećem minutu otvorio "švabe" na prepunoj Feltins Areni. Kamerunac sa njemačkim pasošem Žoel Matip postigao je drugi gol u sezoni kao stoper i poslije toga "plavima" je bio širom otvoren put ka četvrtoj uzastopnoj pobjedi u Bundesligi od poraza u velikom lokalnom derbiju protiv Dortumnda (0:2).

U isto vrijeme, Volfsburg je na proljećnoj premijeri pred svojim navijačima zabilježio identičan rezultat kao i na zatvaranju jesenjeg dijela šampionata.

Tada su "vukovi" Feliksa Magata pobijedili Štutgart 1:0, a strijelac je bio Sebastijan Polter u 74. minutu. Ove subote popodne, Volfsburg je pobijedio Keln rezultatom 1:0, a strijelac je bio Sebastijan Polter, samo u 78. minutu.

On je tako surovo kaznio ziheraški potez i promašaj Milivoja Novakovića dva minuta ranije. Slovenac je tada dobio loptu u munjevitoj kontri i u situaciji "1 na 1" sa golmanom domaćih Dijegom Benaljom šutirao loše, preko gola.

Keln je imao tri stopostotne šanse i nije iskoristio nijednu. Volfsburg je imao dvije, iskoristio je jednu i zabilježio treću pobjedu u posljednje četiri utakmice kod kuće, uz jedan remi.



Fudbaler Bajerna iz Minhena Danijel van Bujten slomio je kost lijevog stopala i moraće da bude operisan. Van Bujten se povrijedio u petak uveče, u 76. minutu utakmice sa Borusijom Menhengladbah, poslije borbe za loptu sa Markom Rojsom.

Bajern je naveo da će klupski ljekar Hans-Vilhelm Miler-Volfhart operisati belgijskog reprezentativca danas popodne u bolnici u Minhenu. Još se ne zna koliko će dugo ovaj defanzivac odsustvovati sa terena, a ljekar je kazao da će se to znati poslije operacije.

REZULTATI 18. KOLA:

Hofenhajm - Hanover 0:0

Šalke - Štutgart 3:1 (1:0)
/Matip 3, Papadopulos 58, Draksler 80 - Okazaki 87/

Volfsburg - Keln 1:0 (0:0)
/Polter 78/

Frajburg - Augsburg 1:0 (0:0)
/Ginter 88/

Nirnberg - Herta 2:0 (1:0)
/Esvajn 43, Maroh 85/

Kajzerslautern - Verder (18.30)

U nedelju:

Hamburg - Borusija Dortmund (15.30)
Leverkuzen - Majnc (17.30)

U petak:

Borusija Menhengladbah - Bajern Minhen 3:1 (2:0)
/Rojs 11, Herman 41, 72 - Švajnštajger/

TABELA: Bajern 37, Šalke 37, Menhengladbah 36, Dortmund (-1) 34, Verder (-1) 29, Leverkuzen (-1) 26, Hanover 24, Hofenhajm 23, Volfsburg 23, Štutgart 22, Keln 21, Nirnberg 21, Herta 20, Hamburg (-1) 19, Majnc (-1) 18, Kajserslautern (-1) 16, Frajburg 16, Augsburg 15.

(MONDO, foto: AP, Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC