• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlasnik Pro Rijeka kupuje FK Rijeka

Italijanski industrijalac Gabriele Volpi obavio sve pripreme kako bi za tri nedjelje postao vlasnik hrvatskog fudbalskog kluba.

 Vlasnik Pro Rijeka kupuje FK Rijeka Izvor: MONDO

Gabriele Volpi, vlasnik jednog od najboljih vaterpolo klubova svijeta "Pro Rijeko" i nižerazrednog fudbalskog kluba "Specija kalčo" namjerava da kupiti HNK Rijeku, objavljeno je u najtiražnijem dnevniku italijanske regije Ligurija "Il sekolo XIX".

Potvrda je stigla i od gradonačelnika Vojka Obersnela, koji je saopštio da će sredinom februara primiti zainteresovanog investitora.

"Sa Riječanima ću se sastati 16. februara i na licu mjesta ćemo razmotriti sve mogućnosti našeg ulaganja u Rijeku. Zanimljiva je to priča, ali zbog toga neću napustiti Speciju. Kao što nastavljamo projekt Nigerija, gdje ćemo otvoriti fudbalsku školu. Jasno je, iz Hrvatske, odnosno Rijeke, dolaziće kvalitetni igrači. Riječ je o jednom od najpoznatijih hrvatskih klubova, nastupao je dugo godina u evropskim kupovima. Otvorićemo most saradnje na zadovoljstvo obje strane", prenio je Volpijeve riječi riječki "Novi list", pozivajući se na navode u italijanskom dnevniku.

I predsjednik HNK Rijeka Robert Komen izjavio je da bi ulazak u klub italijanskog industrijca, koji se obogatio eksploatacijom nafte i ruda u Africi, bio pravi "pojas za spasavanje".

"Volpi je ugledan industrijalac. Zaljubljen je u prekrasan objekt Bazeni Kantrida, koji je izgradio grad, pomogao je da Primorje postane evropski klub. I došli smo do toga da smo i mi postali zanimljivi. Davno su počeli razgovori, svjesni da bi nam to bio pojas za spasavanje, ali i trajno rješenje finansiranja kluba. Objektivno, hrvatski je fudbal na rubu provalije, kao i Rijeka. Razgovori su došli do tačke da ćemo sjesti za sto i diskutovati o svemu, analizirati i, daj bože, dogovoriti se", rekao je Komen, navodeći da je najvažnije da je Volpi pokazao interesovanje za Rijeku.

"Volpi je pokazao interes za ulaganje. Svejedno je da li kao strateški partner ili kao suvlasnik", istakao je predsjednik HNK Rijeka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC