• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski navijači bez karata vraćeni sa granice

Bed Blu Bojsi, Torcida i ostale navijačke grupe krenule su ka Srbiji, a prva grupa navijača bez karata vraćena je sa granice.

 Hrvatski navijači bez karata vraćeni sa granice Izvor: MONDO

Navijačke grupe Bed Blu Bojs i Torcida, fanovi dva najveća hrvatska kluba Dinama iz Zagreba i Hajduka iz Splita, uputile su se ka Beogradu u petak u prijepodnevnim časovima, pišu hrvatski mediji.

Portal gol.hr prenio je da su nešto poslije 13 časova sa granice vraćeni pripadnici Torcide koji nisu imali ulaznice za meč polufinala EP Srbija - Hrvatska, koji se igra večeras u Beogradskoj areni.

Tako je potvrđena informacija MONDU iz bezbjednosnih krugova da će svi bez karte za utakmicu teško preći državnu granicu.

"Prema našim procjenama iz Zagreba je krenulo sve ukupno 300 hrvatskih navijača, s tri autobusa i nekoliko kombija, a očekuje se da će im se priključiti još nekoliko stotina navijača iz ostalih hrvatskih gradova, najprije Osijeka, Slavonskog Broda i Vinkovaca", piše hrvatski portal Gol.hr i dodaje:

"Saznajemo da je veća grupa navijača krenula i iz Splita i ostalih dalmatinskih gradova, tako da bi u Beograd moglo stići hiljadu do dvije hiljade hrvatskih navijača".

Nije poznato kako će Hrvati, ukoliko im bude dozvoljen ulaz u Srbiju, ući na utakmicu s obzirom na to da je zbog bezbjednosti smanjen kapacitet Beogradske arene na 15.000 mjesta.

"Hrvatska policija otpratiće kolonu autobusa i kombija do granica sa Srbijom na Bajakovu, a tamo će ih 'preuzeti' srpska policija. Saznajemo da je policija već pri kretanju iz Zagreba izvršila detaljan pretres navijača i autobusa, svaki navijač pojedinačno je fotografiran i snimljen kamerom", piše dalje Gol.hr.

"Ne očekujemo veće probleme. Osiguranje utakmice je toliko da se tu teško može dogoditi bilo kakav incident. Svi imamo ulaznice, kupili smo ih preko interneta", rekaoje jedan od članova BBB.

Iz Vinkovaca se za Beograd sprema i veća grupa Ultrasa, navodi se.

"Ide nas četrdesetak. Bili smo i u Novom Sadu protiv Španije. Zapalili su nam kombi i auto. Napravili su nam od Audija A3, Audi A2, ali ne damo se", rekao je jedan od pripadnika te navijačke formacije.

Prema najnovijim informacijama, na granicu sa Srbijom već su stigla dva autobusa pripadnika Torcide.

Iz Hrvatskog rukometnog saveza poručili su hrvatskim navijačima bez ulaznice da nemaju šta da traže u Beogradu.

Index.hr navodi da će ovaj odlazak u srpsku prestonici biti sveden na nivo pokušaja, "zato jer ulaznice za polufinale nemoguće je nabaviti legalnim putem".

"Srpski organi reda savjetuju navijačima da se na granici prijave kako bi dobili pratnju do Beograda. Tvrde da nemaju najavljen organizovani dolazak iz Srbije, ali tvrde da će svatko ko se na granici prijavi kao navijač dobiti pratnju do Beograda. Nisu precizirali misle li pri tom i na navijače bez ulaznica", piše Index.hr i dodaje:

"Policija u Srbiji je na nogama. Utakmicu će osiguravati pet hiljada policajaca. Tvrde da će im sa sigurnosne strane teži posao biti u nedjelju, kada se igraju utakmica za treće mjesto i finale. Hrvatska i Srbija ponovo će biti u istoj dvorani, ali će biti i veći promet navijača..."

Za kraj, direktor Hrvatskog rukometnog Saveza Zoran Gobac pozvao je Hrvate da ne putuju u Beograd i rekao:

"Navijači bi nam nešto značili da ih dođe tri ili četiri hiljade. Ovako, da ih i dođe 200, ne bi se ni primijetilo u dvorani od 20.000 ljudi. Ma, neka Srba bude jako mnogo u Beogradskoj areni. Što ih je više, više će na kraju utakmice plakati".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC