• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Realov oporavak protiv "fenjeraša"

Madriđani gubili od Saragose, ali golovima Kake, Ronalda i Ozila pobijedili 3:1. Tri pogotka Ljorentea protiv Rajo Valjekana.

 PRIMERA: Realov oporavak protiv "fenjeraša" Izvor: MONDO

"Zgodnijeg" rivala od Saragose nisu mogli da požele u Real Madridu za rehabilitaciju poslije neuspjeha protiv Barselone.

"Kraljevi" su u srijedu eliminisani iz četvrtfinala Kupa kralja (u revanšu na Nou Kampu bilo 2:2 poslije 1:2 u Madridu), a tri dana kasnije su morali da odrade posao u prvenstvu - na Santjago Bernabeuu gostovao je "fenjeraš".

Očekivano, tim Žozea Murinja ostvario je pobjedu, ali se mučio tokom cijelog prvog poluvremena, jer su gosti rano poveli. Ipak, domaćin je uspio da izjednači prije odlaska na odmor, a odmah po povratku na teren i da slomi otpor nejakog rivala - 3:1 (1:1).

Šok za domaće navijače i igrače uslijedio je već u 11. minutu. Aranda je ubacio loptu na peterac, Pepe je zaboravio Lafitu, kome tako usamljenom nije bilo teško da zatrese mrežu - 0:1.

Tada se Madriđanima sigurno po glavi "vrzmalo" sjećanje na prošlu sezonu kada ih je Saragosa iznenadila na njihovom stadionu. Tada je bilo 2:3.

Međutim, kada je Kaka izjednačio u 32. minutu pošto ga je Karvaljo "izbacio" samog pred golmana Roberta, svima je postalo jasno da iznenađenja neće biti. Jer, kad god je Brazilac u prethodnih 15 prvenstvenih utakmica bio strijelac, Real je pobjeđivao.

Ako je i postojala trunka sumnje da ipak neće biti tako, otklonjena je po kratkom postupku, u 49. i 56. minutu.

Slično kao Lafita, i Ronaldo je pogodio cilj, sa samo nekoliko metara, pošto ga je Ozil "spojio" sa golom. Portugalcu je to bio 24. pogodak u Primeri, na listi strijelaca slijedi ga Mesi sa 22... Takođe, Ronaldo je održao prosjek od gola po meču u svim takmičenjima, jer je 31. put u sezoni bio strijelac na isto toliko utakmica.

Nedugo zatim i Ozil je matirao Roberta, a asistenciju je upisao Kaka.

Kako su se "kraljevi" zaletjeli na početku drugog poluvremena, u Saragosi su mogli da strahuju da će doživjeti debakl kao jesenas kada je na La Romaredi bilo 0:6. Ipak, Murinjovi igrači su usporili i otaljali posao do kraja.

Saragosa je već viđen drugoligaš, jer ima samo 12 bodova, šest manje i meč više od pretposljednjeg Sportinga. Za goste je cio meč odigrao Ivan Obradović.

Rajo Valjekano je šesti put izgubio kod kuće. Ovaj put za to je zaslužan Atletik Bilbao. Preciznije, Fernando Ljorente. Napadač baskijskog kluba postigao je sva tri gola za goste - 3:2.

"Pčelice" su povele preko Mikua u 11. minutu, Ljorente je kreirao preokret u 16. i 23, a Rajo je izjednačio u 27. pogotkom Aribasa. Međutim, Ljorente je "zapakovao" cio plijen i ponio ga na San Mames golom u 68. minutu.

On se domogao šestog mjesta liste strijelaca Primere, sa 11 golova.

Espanjol je nastavio odličnu seriju u prvenstvu - i u šestoj uzastopnoj utakmici nije poražen.

Plavo-bijeli iz Barselone brzo su se oporavili od šokantne eliminacije iz četvrtfinala Kupa kralja (izbacio ih trećeligaš Mirandes golom u posljednjim trenucima) prošle nedjelje i savladali Majorku 1:0 golom Vajsa u 19. minutu. Domaćinu je posao bio olakšan kada je Auate isključen u uvodu drugog poluvremena.

Tako je Espanjol sa uspjehom nastavio borbu za mjesto koje vodi u Evropu.

PAROVI I REZULTATI 20. KOLA:

Espanjol - Majorka 1:0 (1:0)
/Vajs 19/

Rajo Valjekano - Atletik Bilbao 2:3 (2:2)
/Miku 11, Aribas 27 - Ljorente 16, 23, 68/

Real Madrid - Saragosa 3:1 (1:1)
/Kaka 32, Ronaldo 49, Ozil 56 - Lafita 11/

Barselona - Viljareal 22,00

nedjelja

Betis - Granada 12,00
Real Sosijedad - Sporting Hihon 16,00
Levante - Hetafe
Rasing Santander - Valensija 18,00
Malaga - Sevilja 21,30

ponedjeljak

Osasuna - Atletiko Madrid 21,00

TABELA: Real /+1/ 49, Barselona 44, Valensija 35, Levante 31, Espanjol /+1/ 31, Atletik B. /+1/ 29, Osasuna 27, Atletiko M. 26, Sevilja 26, Malaga 25, Hetafe 24, Betis 23, Rajo Valjekano /+1/ 22, Majorka /+1/ 22, Real Sosijedad 21, Rasing 20, Viljareal 19, Granada 19, Sporting 18, Saragosa /+1/ 12.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC