• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK, vraća se u Englesku, ali u koji klub!?

Engleski mediji mjesecima recikliraju vijest o tome da će se Žoze Murinjo vratiti u Premijer ligu, ali ono što se gotovo nikada ne priča je u koji klub.

 OK, vraća se u Englesku, ali u koji klub!? Izvor: MONDO

Očekivano.

Poslije izjave predsjednika Reala iz Madrida, Florentina Pereze, da trener tog kluba Žoze Murinjo može da pakuje kofere, ukoliko ove sezone ne osvoji titulu prvaka Španije ili Ligu šampiona, nije iznenađenje što se odmah u javnosti reciklirala prastara vijest o tome da će se Portugalac vratiti u Englesku.

Prije ili kasnije.

Murinjo je navodno nezadovoljan stvarima van terena, odnosno činjenicom da mu dio uprave Reala radi iza leđa i želi da ga smijeni. Ekipi Reala trenutno dobro ide u španskom prvenstvu, gdje ima sedam bodova više od drugoplasirane Barselone i sjajnu priliku da poslije četiri godine vrati trofej na Santijago Bernabeu.

To bi bio svojevrsni "deja vu", jer je nezadovoljan što ga u Italiji previše kritikuju, Murinjo napustio Inter baš u trenutku kada je osvojio "Tripletu", Kup, prvenstvo i Ligu šampiona.

Real se pod Murinjovim vođstvom plasirao i u osminu finala Lige šampiona, a tamo ga čeka dvomeč sa moskovskim CSKA iz Moskve, što znači da je "kraljevski klub" i dalje u igri i za najvrijedniju titulu u fudbalu.

Ipak, ono što dio čelnika Reala zamera Murinju su izuzetno loši rezultati u duelima sa "vječitim" rivalom Barselonom, koja je u dva meča četvrtfinala Kupa kralja izbacila Madriđane i tako im oduzela trofej koji je Murinjo osvojio prošle sezone.

Murinjo je već radio u engleskoj Premijer ligi, pošto je od 2004. do 2007. godine vodio londonski Čelsi. On je sa "plavcima" osvojio dvije titule prvaka Engleske, dva Liga kupa i jedan FA kup, ali je smijenjen poslije neslaganja sa vlasnikom Romanom Abramovičem.

Ono što engleski mediji ne navode, a trebalo bi, to je ime kluba kojeg će Murinjo trenirati ukoliko se vrati u Englesku. Teško je očekivati da bi to bio Čelsi, zbog loših odnosa sa Abramovičem ili Mančester junajted i Arsenal koji imaju drevne menadžere, pa čak i Mančester siti, kojem dobro ide sa Robertom Manćinijem.

S druge strane, nije za vjerovati da bi se Murinjo latio nekog kluba koji nije u vrhu, što znači da "na raspolaganju" ostaju eventualno Liverpul ili Totenhem...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC