• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter "pao" u Lećeu

Leće zaustavio Inter - 1:0. Kaljari nije Milan - 3:0. Roma sa Bolonjom "samo" 1:1. Lacio pobijedio Kjevo, Đenova umalo ispustila pobjedu.

 SERIJA A: Inter "pao" u Lećeu Izvor: MONDO

"Neroazuri" su zabilježili sedam uzastopnih prvenstvenih pobjeda, stigli do četvrtog mjesta na tabeli Serije A i počeli da najavljuju da će se uključiti u borbu za titulu. A onda ih je u 20. kolu "prizemljio" Leće.

Ekipa koja se grčevito bori za opstanak pobedila je Inter 1:0 golom Đakomacija u 40. minutu. Istina, gosti su bili znatno bolji, stvarali šanse i promašivali. Milito je uspio da zatrese mrežu, ali iz ofsajda...

U svakom slučaju, Leće je savladao Inter prvi put od 2. maja 2004. U međuvremenu, tim iz Milana je dobio sedam mečeva, a dva su završena bez pobjednika.

Kiks Intera iskoristio je Lacio i preskočio ga na tabeli. "Nebesko-plavi" iz Rima su na kraju zabilježili ubjedljivu pobjedu na gostovanju Kjevu - 3:0. Ali, nije bilo lako izbranicima Eduarda Reje. Imali su minimalno vođstvo od 21. minuta, kada je strelac bio Ernanes, a tri boda je potvrdio Klose, ali tek u finišu, sa dva gola. Nemcu su to bili deseti i 11. gol u Seriji A. Lacio je nagovijestio da se vraća u formu, jer je u prethodnih pet kola zabilježio samo jednu pobjedu.
Kiks je napravila i Roma, nije uspjela da slomi otpor "žilave" Bolonje - 1:1. Gosti su preko Di Vaja poveli na Olimpiku u 57. minutu, a Pjanić je izjednačio pet minuta kasnije prelijepim golom iz slobodnog udarca. Mreže su do kraja mirovale, pa je "slađi dio kolača" otišao za Bolonju.

Uzbudljivo je bilo u Đenovi. Domaćin, za koga je do 73. minuta igrao Boško Janković, vodio je 2:0 u 36. minutu, a 3:0 u 70. Ipak, navijači Đenove su strepili do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Palasio je fantastičnim volejem doveo Đenovu u vođstvo, Đilardino je prednost udvostručio svojim "prvencem", a Argentinac se u drugom poluvremenu opet upisao u strelce.

Ipak, Kavani i Laveci su u 81. i 82. minutu sveli "minus" Napolija na samo jedan gol, ali više od toga nisu mogli. Urugvajcu je to bio 12. gol u prvenstvu, izjednačio se sa Denisom iz Atalante na trećem mjestu liste strelaca (prvo mjesto dijele Ibrahimović i Di Natale sa po 14).

Fiorentina je savladala Sijenu 2:1. Jovetić je već u četvrtom minutu razgalio pristalice "viole", a kada je Natali u 63. povisio na 2:0, epilog se mogao naslutiti. Da završnice ipak bude neizvjesna pobrinuo se Kalajo pošto je u 89. minutu realizovao penal.

Matija Nastasić je odigrao cijeli meč za Fiorentinu, dok je Adem Ljajić istrčao na teren u 87. minutu.

Atalanta je kući ponijela cijeli plijen sa gostovanja Ćezeni iako je u posljednjih desetak minuta igrala bez isključenog Denisa. Trenutak odluke zbio se u 76. minutu kada je Rosi, želeći da izblokira centaršut sa lijevog krila, loptu poslao u svoju mrežu.

Palermo nije imao problema sa Novarom (Ivan Radovanović igrao do 57. minuta). Pobijedio je golovima Budana - 2:0.
KALJARI: EH, KAD SE BAREZI PENZIONISAO

Sjećate li se legendarnog štopera Milana Franka Barezija? Dugo je predvodio odbranu "roso-nera", od 1977. do 1997. godine. Od fudbala se oprostio prije 15 godina, na kraju sezone 1996-97.

Vjerovatno vam njegova posljednja utakmica u crveno-crnom dresu nije ostala urezana u pamćenju, ali jeste fudbalerima Kaljarija, koji od tad čekaju pobjedu nad Milanom u gostima.

Ekipa sa stadiona Via del Mare igrala je od tada 18 utakmica sa aktuelnim šampionom Italije i pobijedila samo jednom. Na stadionu San Siro nijednom.

Tako je bilo i u nedelju uveče, u posljednjem meču 20. kola Serije A. Ekipa Masimilijana Alegrija nije imala mnogo problema sa gostima iz zone ispadanja.

Prednost od dva gola stekla je već u prvom dijelu utakmice. Ključni igrač bio je Zlatan Ibrahimović, najbolji strelac prvenstva sa 15 pogodaka. Prvi je dao iz slobodnjaka sa 22-23 metra u 32. minutu, kod drugog je bio asistent.

Sjajno je prihvatio pas sa sredine terena, grudima "iz prve" spustio loptu na nogu Antonija Noćerina, kome nije bilo teško da sa 16 metara postigne svoj sedmi gol ove sezone.
Nastavak meča protekao je u iščekivanju debija najnovijeg pojačanja "roso-nera", Maksija Lopeza. Alegri, ipak, nije udovoljio publici, pa je ubacio Stefana El Šaravija i veterane Filipa Inzagija i Masima Ambrosinija, strelca trećeg gola.

Milan je tako došao do 13. pobede u sezoni i ostao na drugom mestu sa bodom zaostatka za Juventusom.

Rezultati 20. kola:

Fiorentina - Sijena 2:1 (1:0)
/Jovetić 4, Natali 63 - Kalajo 89p/

Roma - Bolonja 1:1 (0:0)
/Pjanić 62 - Di Vajo 57/

Ćezena - Atalanta 0:1 (0:0)
/Rosi 76a/

Kjevo - Lacio 0:3 (0:1)
/Ernanes 21, Klose 88, 89/

Đenova - Napoli 3:2 (2:0)
/Palasio 31, 70, Đilardino 36 - Kavani 81, Laveci 82/

Leće - Inter 1:0 (1:0)
/Đakomaci 40/

Palermo - Novara 2:0 (1:0)
/Budan 41, 72/

Milan - Kaljari 3:0 (2:0)
/Ibrahimović 32, Noćerino 39, Ambrosini 75/

subota

Katanija - Parma 1:1 (1:1)
/Bergezio 33 - Modesto 43/

Juventus - Udineze 2:1 (1:0)
/Matri 42, 62 - Flores 56/

TABELA: Juventus 44, Milan, 43, Udineze 38, Lacio 36, Inter 35, Roma (-1) 31, Napoli 29, Palermo 27, Đenova 27, Fiorentina 25, Kjevo 24, Parma 24, Atalanta 23, Kaljari 23, Katanija (-1) 23, Bolonja 21, Sijena 19, Leće 16, Ćezena 15, Novara 12 bodova.

*Atalanta je počela prvenstvo sa kaznenim zaostatkom od šest poena

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC