• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Vjerovao bih i da je "minus 20"

"Ma, i da je 20 bodova, Zvezdin navijač, igrač, trener, predsjednik uvijek bi mislio da se to može stići... ", kaže trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

 Prosinečki: Vjerovao bih i da je "minus 20" Izvor: MONDO

Crvena zvezda završila je prvi dio priprema za nastavak sezone.

Sada slijede dva dana pauze, koje će trener/sportski direktor Robert Prosinečki iskoristiti za neke kadrovske poteze, a igrači da odmore noge, poslije čega na red dolazi put u Antaliju (srijeda) na drugi, dvonedjeljni dio priprema.

Posljednjeg dana boravka u Budvi, u Hotelu "Splendid", Prosinečki je iskoristio da se osvrne na postignuto do sada, ali i ono što je pred njim i igračima.

Jedna od stvar koja je prijetila da pokvari cijeli plan priprema bio je bodovni zaostatak za Partizanom, koji će do prvog proljećnog kola Superlige (3. mart) iznositi deset bodova.

"Ma, i da je 20 bodova, Zvezdin navijač, igrač, trener, predsjednik uvijek bi mislio da se to može stići... Da se ne lažemo, to je nama najvažnije i mi tako razmišljamo. Pokušavamo da usadimo igračima u glavu da je to fudbal i da se može stići deset bodova razlike. Nećemo govoriti da nije velika razlika, jeste velika je, ali u fudbalu je sve moguće", kaže Prosinečki i dodaje:

"Najvažnije je da gledamo da osvojimo Kup i da je vrlo bitno to što igramo sa Partizanom. Kada me pitaju zašto volim što igramo sa Partizanom, rekao sam zato što je to prekretnica i prilika da se promijeni mnogo toga. Crvena zvezda će postojati i ako se to ne dogodi, a ja mislim da se to može pobijediti... Ja to tako vidim, a vjerujem i da svi moji igrači željno to očekuju. Oni se bore za mjesto u sastavu, a mi imamo karakternu i voljnu ekipu. Zato vjerujemo u to".

On je ove zime doveo deset novih igrača, računajući i one promovisane iz mlađih kategorija. Vjeruje da će to unaprijediti igru ekipe.

"Crvena zvezda ima pas igru, a bila joj je potrebna hitrina i mislim da smo to dobili sa ovim igračima koje smo doveli, što je jako bitno. Potrebno nam je još ono što je najvažnije i u čemu smo imali jako mnogo problema u ovih godinu dana koliko sam ja ovdje, a to je - gol. Kada kažem gol, mislim na to da se pogodi kada se stvore te šanse, a mi smo ih pravili...", kaže Prosinečki i dodaje:

"To će biti glavni problem i na tome ćemo raditi u Antaliji, kako bi se to poboljšalo".
Što se tiče defanzive...

"Kroz ovih godinu dana imali smo i problem sa prekidima. Mislim da smo to mnogo poboljšali i na tome ćemo i dalje raditi".

Uz otklanjanje nedostataka, mladi trener crveno-bijelih moraće i da uigrava novajlije, uglavnom mlade i talentovane igrače.

"Ima još dosta stvari koje moraju da se uklope, došli su nam mladi momci koji moraju da se naviknu na drugačiji sistem, na Crvenu zvezdu koja stalno mora da pobjeđuje, za razliku od ekipa u kojima su oni ranije igrali. Recimo, pobijediš sa Slobodom četiri, pet utakmica i već si odličan, ne moraš poslije toga ništa. A, u Crvenoj zvezdi nije tako, moraš stalno da dobijaš", kaže Prosinečki i dodaje:

"To je vrlo teško, ali i najljepše je igrati u Crvenoj zvezdi".

On je svjestan da je kao v. d. sportskog direktora preuzeo i mnogo veću odgovornost u slučaju eventualnog neuspjeha.

"To su bile moje želje, stojim iza toga, to su sve igrači za koje cijela Srbija vidi da su budućnost Crvene zvezde. Doveli smo ono sve što je najbolje u Srbiji po mom viđenju, i ne samo mom. Šira javnost složila se oko toga da su to igrači koji imaju veliki talenat i da će jednog dana biti veliki igrači".
Uz zahvalnost na gostoprimstvu Fudbalskom klubu Grbalj, Prosinečki se osvrnuo i na treninge.

"U Budvi smo imali najbolje uslove koji su nam potrebni za rad, osim možda ova dva terena u Petrovcu i u Golubovcima koji nisu bili baš onakvi kakve smo priželjkivali. Sve drugo je bilo OK, moram da budem zadovoljan jer su momci radili jako mnogo", rekao je Robi i nadovezao se:

"Radili smo najviše na fizičkoj pripremi, pa tako utakmice ne gledam kroz rezultat, već kroz to da istrče željene kilometre i da pokažu voljni momenat i da budemo koliko-toliko fizički dobri, jer još nije potrebno da budemo pravi. Tek kada bude počelo prvenstvo trebalo bi da budemo u stopostotnoj formi, fizičkoj spremnosti, taktičkoj zrelosti..."

On kaže da je predviđeno da treninzi u Antaliji budu nešto nižeg intenziteta i da se radi na "finim" stvarima.

"Glazura bi trebalo da dođe u Turskoj, kako ja razmišljam i kako razmišlja moj stručni štab. Sada imamo dva dana slobodno, pa putujemo u Tursku gdje imamo pet utakmica ugovorenih, a možda ugovorimo i još neku, jer tamo ima jako mnogo ekipa i lako se može postići dogovor", rekao je.

"Tamo idemo na nešto drugačiji rad u odnosu na ono što je bilo ovdje, gdje je bilo mnogo rada u teretani, na snazi, kako bismo povećali kapacitet pluća da bismo mogli da se ponavljamo u igri i budemo ono što Crvena zvezda traži".

Tri pobjede i poraz bilans su u prijateljskim utakmicama do sada, uz gol razliku 9:2. Ipak, Prosinečki tvrdi da igrom nije zadovoljan i da nije ni očekivao da će biti.

"Ja sam zadovoljan, možda ne igrom toliko, ali sam zadovoljan postignutim. Protiv Grblja momci su bili u svježini i odigrali su fenomenalno, a onda kako je išao period priprema i utakmica uporedo, nisu mogli da ostanu na tom nivou. Teške su im noge bile, bole zadnje lože, bole prednje i to je normalno, bez toga ne ide".

Da li će u Antaliju putovati i novajlija na probi Natanijel Asamoa?

"Ovih dana ćemo odlučiti o Asamoi, da li je to pojačanje za Crvenu zvezdu ili nije... I onda ćemo napraviti spisak pred sam odlazak u Antaliju, 31. januara u 13 časova imamo trening i tada će momci znati ko ide, a ko ne".

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC