• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roberto Karlos: Još ova godina i kraj

Legendarni brazilski fudbaler najavio da u decembru završava karijeru.

 Roberto Karlos: Još ova godina i kraj Izvor: MONDO

Lijevi bek sa "topom u levoj nozi", prije desetak godina najveći konkurent Siniši Mihajloviću u najboljem izvođenju slobodnih udaraca, obznanio je da je 2012. njegova posljednja godina na terenu.

Do decembra nosiće dres ruskog Anžija, za koji nastupa od februara 2011. godine.

"Ugovor sa Anžijem ističe u junu 2013. godine, ali u decembru ću definitivno da okačim kopačke o klin. Nakon toga nastaviću da radim kao savjetnik predsjednika kluba Sulejmana Kerimova. Zamolio me je da napravim novi sistem rada i organizaciju kluba za narednih deset godina", kazao je Karlos španskim medijima.

Brazilac će u aprilu napuniti 39 godina. Tokom trofejne karijere nastupao je za Unižao San Žoao, Palmeiras, Inter, Real Madrid, Fenerbahče i Korintijans.

Trostruki je osvajač Lige šampiona sa Realom (1998, 2000, 2002), dvostruki Interkontinentalnog kupa sa istim klubom (1998, 2002), a sa Madriđanima je bio i četvorostruki šampion Španije.

Kao član reprezentacije svoje zemlje učestvovao je u osvajanju Svjetskog kupa 2002. godine.

"Fudbal igram već mnogo godina ( od 2003.) i mislim da moje tijelo više ne može da izdrži ove napore. Dosta mi je treninga, putovanja, hotelskih soba... Ovo je definitivno moja posljednja godina", naveo je on.

Omaleni Brazilac ušao je u istoriju fudbala nevjerovatnim golovima iz slobodnih udaraca. Šutirao je više jako nego precizno, ali kad bi pogađao mrežu - svi su ostajali bez daha.

Još se pamti njegov gol u duelu sa Francuskom, 1997. godine, a sigurno vam je ostao u sjećanju i njegov na Tenerifama godinu kasnije.

"Nemam problem sa povredama, jednostavno, mislim da je vrijeme za kraj. Igrao sam za Palmeiras, Inter i Real, iskusio sam sve moguće u igračkoj karijeri. Sada hoću da odmaram i da provedem više vremena sa porodicom", zaključio je Karlos, kome očigledno prija život u Moskvi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC