• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Padoin u Juventusu, Benfika pojačala napad

"Stara dama" uzela Simonea Padoina iz Atalante, a Benfika bivšeg napadača Sportinga, Janika Đala.

 Padoin u Juventusu, Benfika pojačala napad Izvor: MONDO

Juventus je zaključio prelazni rok dovođenjem Simonea Padoina iz Atalante pošto nije uspio da angažuje Rađu Naingolana iz Kaljarija.

"Stara dama" je željela da vezni red pojača Belgijancem, ali se na kraju "prestrojila" i uzela Padoina, koji može da igra i u zadnjoj liniji.

"Padoin nam nije bio posljednja opcija", pokušao je generalni direktor Juventusa Bepe Marota da "ublaži" priču o tome da je Padoin bio rezervna varijanta.

"Istina je da smo htjeli Naingolana, ali nam je bilo hitno da dovedemo pojačanje u veznom redu i zato smo morali da reagujemo", dodao je Marota.

Padoin može da igra kao lijevo krilo ili lijevi bek. Prošao je Atalantinu školu, a u Bergamo se vratio 2007. pošto je završio četvorogodišnji seniorski staž u Vićenci.

Detalji transfera nisu objelodanjeni, a italijanski mediji spekulišu da je Juventus platio Padoina 4,5 miliona evra, dok drugi tvrde da ga je samo pozajmio sa opcijom da mu na ljeto otkupi ugovor.

BENFIKA SE POJAČALA BIVŠIM IGRAČEM SPORTINGA



Benfika se pojačala dugogodišnjim igračem velikog, gradskog rivala, Sportinga. Doduše, Janik Đalo nije direktno prešao iz Sportinga u Benfiku, ali je sigurno da mu navijači lisabonskih "lavova" to neće uzeti kao olakšavajuću okolnost.

Đalo je napadač, ima 25 godina i rodom je iz Gvineje Bisao, ali je 2010. zabilježio debitantski nastup za reprezentaciju Portugala. Član Sportinga bio je od 2005. do ljeta 2011. kada je trebalo da pređe u Nicu, ali je FIFA stopirala transfer. Od tada je bez kluba, pa je u Benfiku stigao kao slobodan igrač i potpisao ugovor na četiri i po godine.

Benfika je poslije 17 kola prva na tabeli portugalskog prvenstva, sa 45 bodova, pet više od Porta.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC