• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi vidi budućnost sa Kevinom De Brujneom

Jedan od najtalentivanijih ofanzivnih vezista Evrope, Kevin De Brujne, predstavljen je na Stamford Bridžu u utorak.

 Čelsi vidi budućnost sa Kevinom De Brujneom Izvor: MONDO

Posljednjeg dana prelaznog roka, Čelsi je uspio da dovede velikog talenta belgijskog fudbala, kojeg je Genku platio devet miliona funti, odnosno 10,75 miliona evra. Ipak, De Brujne neće odmah zaigrati za ekipu Andrea Viljaša-Boaša, već će do kraja sezone ostati u Genku, pa se na ljeto priključiti novom klubu.

De Brujne je, nakon što je potpisao na pet i po godina, istakao da mu se tako ostvario san da zaigra u Premijer ligi. Londonski klub pratio je De Brujnea jako dugo, a navijači crno-bijelih mogli su da ga gledaju prošlog ljeta u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Genka.

Belgijski tim tada je izbacio srpskog šampiona, a De Brujne je u grupnoj fazi dobio priliku da se dva puta pokaže upravo protiv Čelsija i... pokazao se.

"Prije tri godine igrao sam za mlađe kategorije Genka, a sada sam ostvario transfer u Čelsi. To je gotovo nemoguće za moj razum, pravi san koji se ostvario", rekao je momak rođen 28. juna 1991. godine i koji je prošle sezone postigao šest golova za Genk, a ove već toliko na pola sezone.

Ipak, ono što je njegov posao su asistencije. Prošle sezone imao ih je 17, ove četiri.

Ni Čelsi, ni Genk, nisu isključili mogućnosti da De Brujne i cijelu narednu sezonu ostane na pozajmici i Belgiji ili nekom drugom klubu, dok ne stekne, prije svega, dovoljnu fizičku snagu i čvrstinu za ono što se zove Premijer liga.

De Brujne je, u međuvremenu, debitovao za seniorsku reprezentaciju Belgije u kojoj je član nevjerovatnog talasa mladih fudbalera od 20 do 25 godina, koji bi mogli u budućnosti da pomrse račune mnogim "velikim" reprezentacijama. Ova imena to i potvrđuju:

Vensan Kompani (Mančester siti, 25), Eden Azar (Lil, 21), Kevin De Brujne (Čelsi, 20), Romelu Lukaku (Čelsi, 18), Jan Fertongen (Ajaks, 24), Tomas Fermalen (Arsenal, 26), Maruan Felain (Everton, 24), Aksel Vitsel (Benfika, 23), Steven Defur (Porto, 23), Rađa Naingolan (Kaljari, 23), Musa Dembele (Fulam, 24), Kevin Miraljas (Olimpijakos, 24), Jele Fosen (Genk, 22)...

De Brujne je drugo Čelsijevo pojačanje ove zime, nakon što je londonski klub podmladio prilično oronuli sastav dovođenjem defanzivca Boltona Garija Kejhila (26). Čelsi je još ranije doveo veoma talentovanog i snažnog napadača belgijske reprezentacije, 18-godišnjeg Romelua Lukakua, pa nije nemoguće da za dvije, tri sezone on i De Brujne budu udarne igle "plavaca".

A, oni se takođe interesuju i za sjajnog plejmejkera Lila, Belgijanca Edena Azara, kojeg juri "pola" Evrope, od italijanskih Intera i Milana, preko Reala iz Madrida, pa do engleskih Čelsija, Liverpula, Mančester junajteda i Mančester sitija...

Poslije ovih potpisa, jasno je da je vlasnik Čelsija Roman Abramovič svom osporavanom menadžeru Viljašu-Boašu dao zadatak da podmladi sastav ekipe, po cijenu da u međuvremenu ne bude trofeja.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC