• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbor za hitna pitanja: Sve odloženo za 25. jun

Članovi Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije zakazali su sednicu Izvršnog odbora FSS za 25. jun.

 Odbor za hitna pitanja: Sve odloženo za 25. jun Izvor: MONDO

Na sednici održanoj u nedelju u prostorijama FS Vojvodine u Novom Sadu dogovoreno je da sastanak najvišeg tela Saveza počne u 12 sati i da na njemu budu rešena mnoga pitanja.

Na sastanku najoperativnijeg tela organizacije u Novom Sadu dogovoreno je da se pred članove Izvršnog odbora izađe sa predlogom da Izborna sednica Skupštine FS Srbije bude održana 15. jula ove godine, sa početkom u 12 sati u Beogradu.

Podsetimo, ranije je donesena odluka da izborne radnje na svim nivoima bude završene upravo do 15. jula. O ovom predlogu članova Odbora za hitna pitanja izjasniće se članovi Izvršnog odbora na sednici zakazanoj za 25. jun.

Na sednici Izvršnog odbora biće reči i o drugim aktuelnim pitanjima, vezanih pre svega za obaveze nacionalnih timova, ali i donošenje propozicija takmičenja za narednu sezonu kao i utvrđivanje kalendara takmičenja za sezonu 2008/09.

Pored donesenih odluka bilo je reči i o toku izbora na teritoriji FS Srbije, akcijama reprezentativnih selekcija, razmatrani su izveštaji takmičarskih organa, a saslušan je i predlog Zajednice klubova Meridijan Superlige o povećanju klubova elite.

Razmotren je niz pitanja vezanih za izborni tok na nivou fudbalske Srbije. Konstatovano je da sve protiče u redu i izraženo je zadovoljstvo interesovanjem koje prati aktuelne izbore.

Sednici Odbora za hitna pitanja prisustvovao je i predsednik Zajednice klubova Meridijan Superlige Dragan Aca Bulić. On je prisutne obavestio o predlogu članova Zajednice vezanom za povećanje broja klubova Superlige sa 12 na 16 već od nastupajuće sezone 2008/09.

U okviru svog predloga, Bulić je naveo i da bi 11 klubova iz upravo završene sezone 2007/08. Meridijan Superlige bili članovi elite i u nastupajućoj, koja bi bila popunjena i sa četiri prvoplasirane ekipe iz prošle sezone Prve lige Srbije. Poslednji, 16. član Super lige, prema Bulićevom predlogu, bio bi pobednik baraža između Bežanije i Voždovca - poslednjeplasirane ekipe Superlige i petoplasiranog kluba Prve lige.

Članovi Odbora za hitna pitanja nisu dalje razmatrali ovaj predlog iz dva razloga. Najpre, jednoglasno su zaključili da takav predlog nije utemeljen u aktuelnim propisima FS Srbije, a pre svega u članu 6 Pravilnika o takmičenju. Uz to, ocenili su da trenutna tehnička vlada nema mandat niti ovlašćenja da odlučuje o tako važnom pitanju, kao što je proširenje Meridijan Superlige.

Na osnovu svega izrečenog, zaključeno je da čelnici Zajednice klubova Meridijan Superlige svoj predlog upute članovima Izvršnog odbora FS Srbije, jedinog merodavnog tela za odlučivanje po tom pitanju. O tome će biti reči na sednici zakazanoj za 25. jun.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC