• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Maradona" i "Jagnje" u Humskoj

Kamel Zaim i Aleksis Ngambi potpisali trogodišnje ugovore. Tunišanin poželeo dres sa brojem 23, a Kamerunac Ligu šampiona.

 "Maradona" i "Jagnje" u Humskoj  Izvor: MONDO

Afrička kolonija u Partizanu je uvećana za dva člana. Posle Senegalca Lamina Dijare i Moreire iz Gvineje Bisao, u crno-belu porodicu ušli su i Kamerunac Aleksis Ngambi i Tunišanin Kamel Zaim.

Obojica su u Beograd stigla u nedelju, a dan kasnije su parafili trogodišnje ugovore. Odmah će se priključiti ekipi na pripremama na Tari.

Od reprezentativca Tunisa (rođen 25. maja 1983) se očekuje mnogo u kreacija napada. Zbog informacija doprlih do Srbije, u našoj javnosti već je prozvan "tuniski Maradona".

Stigao je iz trofejne Espernase.

"Voleo bih da kao i u prethodnom klubu, i u Partizanu nosim dres sa brojem 23. Vezan sam za taj broj, od malena ga nosim i donosi mi sreću", izrazio je Zaim želju na promociji održanoj na stadionu Partizana.

Prvi put odlazi iz domovine na duže vreme. Prvi put je u Evropi. Period aklimatizacije bi mogao da mu bude naporan.

"Ne verujem da ću imati problema sa adaptacijom na novu sredinu. Stižem iz velikog kluba, dolazim u takođe veliki klub", nastavio je Tunišanin.

Od njega se mnogo očekuje. Direktor Partizana Ivan Tomić je prošlog leta pokazao da zna da izabere pojačanja. Tada mu je Moreira bio prva želja, a sada mu je na vrhu liste bio upravo Zaim.

"Verujem u sebe. Mislim da ću ispuniti očekivanja", samouveren je Kamel Zaim, koji je objasnio da mu najviše odgovara pozicija desnog veznog.

Ngambi je povremeni reprezentativac Kameruna (rođen 20. januara 1982), koji je prethodnih sedam godina proveo u Francuskoj. Bio je član Strazbura (nije igrao), Genjona i Monpeljea, odakle je i stigao u Humsku 1.

Tamnoputi štoper (visok 184) trebalo bi da ojača odbranu Partizana.

"Znam da sam došao u veliki klub i zato očekujem da napredujem. Nadam se plasmanu u Ligu šampiona i osvajanju titule", bio je prvi komentar Ngambija.

Iz Francuske je stigao glas da Ngambi mnogo "bije" protivničke igrače.

"Svakom defanzivcu je potrebno da bude oštar i ne libim se da startujem oštro, ali nisam ubica. Van terena sam jagnje", predočio je Kamerunac.

Od saigrača iz Monpeljea Nenada Džodića mogao je da dobije prva uputstva za život u Srbiji.

"Džodić mi je o Srbiji rekao sve najlepše".

Uspeo je da nauči i prve reči na srpskom jeziku.

"Dobro", izgovorio je Ngambi.

I Zaim i Ngambi su napravili korak napred u karijerama. Borba za mesto u timu Slaviše Jokanovića im je naredni izazov, a zatim slede bitke za plasman u Ligu šampiona.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC