• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Voša kod Azera, Borac u Moldaviji

Novosađani će se sastati sa Olimpikom iz Bakua, a Čačani sa Dačijom iz Kišinjeva. Obe naše ekipe biće gosti u prvim mečevima, 17. jula.

 KUP UEFA: Voša kod Azera, Borac u Moldaviji Izvor: MONDO

Vojvodina i Borac, predstavnici Srbije u prvom kolu kvalifikacija za Kup UEFA, u utorak su za protivnike dobili timove iz bivših sovjetskih republika, Azerbejdžana i Moldavije.

Novosadjani će se sastati sa Olimpikom iz Bakua, a Čačani sa Dačijom iz Kišinjeva. Obe naše ekipe biće gosti u prvim mečevima, zakazanim za 17. jul, a dve nedelje kasnije igraće revanše pred svojim navijačima.

Iako ni Čačani, ni Novosadjani nemaju gotovo nikakve informacije o rivalima i jedni i drugi su optimisti po pitanju prolaska u narednu rundu.

"Ne poznajem protivnika dovoljno dobro, ali pretpostavljam da Moldavci pripadaju ruskoj školi fudbala. Zadovoljan što se druga utakmica igra u Beogradu, na stadionu OFK Beograda. Imamo malo vremena da se spremimo za prvi meč, ali verujem da ćemo već u prvom meču obezbediti dobar rezultat za revanš", izjavio je trener Borca Milovan Rajevac.

Interesantno je da bi fudbaleri Vojvodine mogli biti prethodnica ekipi Partizana, koja će krajem meseca, u okviru druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, gostovati Interu iz Bakua ili Rabotničkom iz Skoplja.

"Protivnik nam je potpuno nepoznat, ali ćemo se informisati od naših ljudi koji su radili u Azerbejdžanu. Pripremićemo se i verujem plasirati u narednu rundu takmičenja, što se i očekuje od nas", izjavio je tehnički direktor Vojvodine Radisav Rabrenović.

Rabrenović je rekao da bi volja žreba, vezano za domaćinstvo prve utakmice, mogla biti preinačena.

"Problem je što i drugi predstavnik Azerbejdžana, Kazar Lenkoran, igra na istom stadionu, a žreb je odlučio da i on bude domaćin u prvom meču duela sa poljskim Lehom iz Poznanja", naveo je Rabrenović.

Crvena zvezda, kao treći predstavnik Srbije, sa najvećim koeficijentom na rang listi Evropske fudbalske unije, uključiće se u kvalifikacije za Kup UEFA u drugom kolu. Utakmice te faze takmičenja na rasporedu su 14. i 28. avgusta, a parovi će biti izvučeni 1. avgusta.


Do plasmana u Ligu UEFA i garantovane četiri utakmice na evrosceni, timovi će morati da prodju još jedno "sito". Termini mečeva te runde su 18. septembar i 2. oktobar.

U žrebu prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA našla su se 74 tima, uključujući Salcburg, splitski Hajduk, Kopenhagen, Brondbi, Legiju, Debrecin, kao i Mančester Siti, Hertu i danski Nordsjeland, koji su dobili specijalne "fer plej" pozivnice.

Herta, za koju nastupaju Marko Pantelić i Gojko Kačar, sastaće se sa moldavskim Nistruom, a popularni "gradjani" iz Mančestera sa predstavnikom Farskih Ostrva, ekipom EB Strejmur.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC