• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Keiroš bira: Portugal sad ili Mančester nekad

Ukoliko prihvati ponudu da vodi Portugal, Keiroš bi se odrekao mogućnosti da (možda) bude Fergusonov naslednik na klupi Mančester junajteda.

 Keiroš bira: Portugal sad ili Mančester nekad  Izvor: MONDO

Portugalac Karloš Keiroš se nalazi na velikoj raskrsnici. Fudbalska federacija Portugala poslala mu je ponudu da preuzme reprezentaciju te zemlje.

Takvi pozivi se retko odbijaju, ali Keiroš se nalazi u specifičnoj situaciji, jer se kao dugogodišnji asistent Sera Aleksa Fegusona na klupi Mančester junajteda nada da će upravo on biti njegov naslednik.

Ipak, upućeni tvrde da će Feguson biti menadžer šampiona Evrope i Engleske još najmanje tri godine. Ukoliko Keiroš ode sa "Old Traforda", teško da će ga se u Mančesteru setiti za tri godine... Ukoliko se odluči da ostane veran klubu i Fegusonu do njegove penzije, mesto menadžera Junajteda mu nikako nije zagarantovano, a da vodi selekciju Portugala možda nikada više neće dobiti priliku...

Ferguson je veliki deo zasluga za titule u Premijer ligi i osvajanje Lige šampiona pripisao Keirošu koji mu je pomogao da "modernizuje igru", ali i u skautingu nekolicine sjajnih fudbalera, koji su iz Portugala stigli na Traford: Kristijano Ronaldo, Nani, Anderson...

Keiroša smatraju jednim od najboljih pomoćnika na planeti. Ipak, u samostalnim rolama nije imao mnogo uspeha. Selekciju Portugala vodio je u periodu između 1991. i 1993. godine, kada je dobio otkaz zbog eliminacije u kvalifikacijama za SP 1994. u SAD.

U sezoni 2003/04 preuzeo je posrnuli Real Madrid i zadržao se svega nekoliko meseci, posle poražavajućih rezultata.

Na kraju te sezone vratio se na staro mesto u Mančester junajtedu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC