• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domenek ostaje selektor Francuske!?

Rajmon Domenek ostaće selektor nacionalnog tima, uprkos eliminaciji "trikolora" u prvoj fazi EP, saopštio je Fudbalski savez Francuske (FFF).

 Domenek ostaje selektor Francuske!? Izvor: MONDO

Odluka o podršci Domeneku doneta je na sastanku u Parizu, kojem su prisustvovali predsednik FFF Žan Pjer Eskale i 19 članova saveta te organizacije. Njih 18 glasalo je za "status kvo", dok je jedan bio uzdržan.

"Rezultat na EURO 2008 ne znači da je Domenek loš trener. Nije katastrofa, uspeo je da dovede reprezentaciju do dva velika takmičenja. Emocije i strast ne donose važne odluke", rekao je on.

Sam Domenek nije želeo da posle neuspeha podnese ostavku, a imao je pokriće u novom ugovoru, koji je sa FFF potpisao neposredno pre početka šampionata u Austriji i Švajcarskoj.

Kontroverzni stručnjak trebalo bi da ostane kormilar francuskog tima do 2010. godine, dakle kroz ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, u kojima će jedan od rivala biti i selekcija Srbije.

Francuska je na EURO 2008 postigla samo jedan gol, i to u porazu od Holandije od 4:1. "Trikolori" su bez golova igrali sa Rumunijom, a izgubili su 2:0 od Italije.

Eskale je podržao Domeneka, ali je rekao da u narednom periodu želi da vidi transformaciju u "trijumfalni, ambiciozni tim, sposoban da se brzo vrati u vrh svetskog fudbala".

Kakvog čudaka su Francuzi ostavili na mestu šefa struke nacionalnog tima, svedoči podatak da je neposredno posle poraza od Italije odbio da priča o ispadanju sa turnira, već je umesto toga javno pitao TV novinarku Estelu Deni (na slici), svoju devojku, da li želi da se uda za njega!

Kada je konačno progovorio o onom za šta je plaćen, za neuspeh je okrivio nedostatak sreće, slabo suđenje, loše vreme.

Jedinu grešku, kaže sam Domenek, načinio je kada je najavio da će se Francuska boriti za titulu, umesto da kao cilj postavi Mundijal u Južnoj Africi.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC