• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (KVAL): Husejinović heroj Sarajeva

Said Huseinović je sa dva gola srušio Levski (3:1) i odveo Sarajevo u treće pretkolo Lige Evrope. A tamo ga čeka crnogorska Zeta.

 LE (KVAL): Husejinović heroj Sarajeva Izvor: MONDO

Sarajevo je u trećem pretkolu Lige Evrope!

Bordo tim je spasio čast bosansko-hercegovačkog fudbala obzirom da su na startu kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope ispali ranije Željezničar i Borac, a od četvrtka i Široki Brijeg.

Sarajevo - Levski (3:1)- 0:1 (prvi meč)

/Husejinović 12, 62, Suljić 14 - De Karvaljo pen 34/

Poslije početnog ispitivanja snaga u četvrtak uveče uslijedio je "blic krig" izabranika Dragana Jovića, koji su u samo dva minuta riješili minus od jednog gola iz prve utakmice u Sofiji (1:0), a potom i prednost prebacili na "svoju vodenicu".

Najprije je ponajbolji igrač bordo tima Said Husejinović u 12. minutu nakon odlične asistencije Zorana Beloševića postigao vodeći pogodak, da bi praktično u prvom sljedećem napadu Asmir Suljić povisio prednost na 2:0.

Ovoga puta asistent je bio Damir Hadžić za rezultat koji je u tom trenutku ekipu s Koševa vodio u treće pretkolo na megdan crnogorskoj Zeti, koja je minimalni rezultatom eliminisala Jivaskilu (prvi meč 2:3).



Stadion Asim Ferhatović Hase odavno nije bio ovako pun i bučan, ali se muva nije čula u 33. minutu kad je rumunski arbitar Pavel Balaj (koga su Sarajlije odmah "krstile" kao "velikog belaja") pokazao na bijelu tačku nakon što je Ivan Tatomirović oborio Georga Ivanova u kaznenom prostoru.

Siguran s penala bio je De Karvaljo za 2:1 za radost stotinjak bugarskih pristalica, koji su navodno kamenovani u sarajevskom naselju Stup.

Veća grupa navijača domaćih je navodno zasula kamenicama autobuse kojim su putovali Bugari, ali zvanične potvrde o incidentu zasad nema.

U drugom poluvremenu gosti su pokušali da sačuvaju aktivan rezultat, ali je ponovo srca Sarajlija razgalio Husejinović u 62. minutu majstorskim pogotkom za prolazak u dalje takmičenje. Nanizao je nekoliko igrača Levskog, i onda topovski pogodio mrežu golmana Plamena Ilijeva za “zemljotres” na Koševu.

Do kraja meča, Sarajevo je moglo da postigne još neki pogodak da je u dva navrata prisebniji bio Belošević. Do gola je mogao i Levski u 72. minutu, ali je strijelac za goste De Karvaljo glavom šutirao tik iznad prečke gola Adija Adilovića.

Stadion Asim Ferharović-Hase. Gledalaca: 13.000. Sudija: Kristijan Balaj (Rumunija). Žuti kartoni: Suljić, Hadžić, Karamatić (Sarajevo), Marsinjo, Angelov, Starokin, Rajkov (Levski).

Sarajevo: Adilović, Torlak, Tatomirović, Belošević, Dupovac, Sesar, Husejinović (od 69. Čomor), Šunjevarić, Zlatković (od 30. Tadejević), Hadžić, Suljić (od 79. Karamatić).

Levski: Ilev, Angelov, Ivanov, Starokin, Mulder, Prohaska, Opoku (od 71. Žoao Silva), Marsinjo (od 83. Tonev), Gadzev, Rajkov, De Karvaljo

(MONDO, foto: Klix, Sportsport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC