• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Igraćemo u različitim sistemima

Trener Partizana najavljuje različite formacije tima u predstojećoj sezoni. U 3. kolu kvalifikacija za LŠ poželjan rival - La Valeta, kaže Jokanović.

 Jokanović: Igraćemo u različitim sistemima Izvor: MONDO

"Neće se Partizan zaustaviti samo na dovođenju napadača. Posle povrede Aleksandra Lazevskog potrebno je pojačati konkurenciju i na poziciji levog beka za koju trenutno konkurišu Ivan Obradović i Brežančić. Definitivno razmišljamo o tome (toj poziciji)", izjavio je Slaviša Jokanović novinarima na Tari.

Kamel Zajem nije odradio nijedan trening sa ekipom na Tari zbog povrede. "Došao je sa povredom aduktora (prepone) ali je sve bolje, ali očekujemo da će se brzo priključiti ekipi", dodao je Jokanović.

Zamoljen da "skenira" pojačanja, Jokanović je rekao da na njih gleda isto kao na "starosedeoce". "Pred njima je dokazivanje, da pokažu da su profesionalci i da smo ih doveli sa razlogom".

Partizan će verovatno tokom naredne sezone koristiti više sistema igre. Igraće i u formaciji sa dvojicom zadnjih veznih, ali će u domaćem prvenstvu igrati i sa dvojicom napadača.

"Koristićemo više različitih sistema. Kod nas je ustaljeno mišljenje da samo ekipa koja igra sa dvojicom napadača igra ofanzivno, odnosno da tim koji ima dvojicu zadnjih veznih igra defanzivno. Ali, to nije tačno. I Evropsko prvenstvo je pokazalo drugačije. Primera radi Španija je u finalu igrala sa jednim špicem a igrala je maksimalno ofanzivno", rekao je Jokanović.

Partizan sada gotovo na svakoj poziciji ima bar po dvojicu igrača, što bi moglo da unese "zlu krv" u ekipu. Ipak, Jokanović kaže da ga to ne brine.

"Ne plašim se toga. Ne vidim kako kvalitet može da škodi. Ako u Barseloni, Realu i Čelsiju ne brinu zbog toga zašto bih se ja brinuo", podvlači trener šampiona Srbije.

Potencijalnog rivala u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, crno-beli će znati znaće pre nego što uopšte budu znali da li će u njemu igrati s obzirom na to da će žreb biti obavljen između dve utakmice sa azerbejdžanskim Interom ili Rabotničkim.

Jokanović kaže da o tome ne razmišlja i pritom se našalio: "Najbolje bi bilo da dobijemo La Valetu, ako Maltežani uspeju da prebrode prvo i drugo kolo, ali to je malo verovatno".


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC