• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" moraju još da uče i rade

Reprezentacija Srbije u posljednjoj provjeri pred početak kvalifikacija za SP 2014 igrala neriješeno sa Republikom Irskom (0:0).

 "Orlovi" moraju još da uče i rade  Izvor: MONDO

Srbija će 7. septembra u Glazgovu protiv Škotske početi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Manje od mjesec dana prije prve utakmice na Ostrvu, igra "orlova" ne ohrabruje.

Siniša Mihajlović imao je debi pred domaćom publikom protiv Republike Irske, ali je opet ostao bez pobjede - 0:0.

Uprkos tome što su Irci došli bez većine igrača koji su igrali na nedavno završenom Euru u Poljskoj i Ukrajini (tri poraza), i što su daleko ispod ranga prethodna tri rivala Srbije, utisak koji su ostavili izabranici novog selektora nije se bitnije promijenio od onog s kraja maja i prvih dana juna, kada je Mihajlović prvi put vodio reprezenatciju na turneji po u Švajcarskoj i Švedskoj. Srbija je tada izgubila tri prijateljske utakmice - protiv Španije (0:2), Francuske (0:2) i Švedske (1:2).

Mihajlović je, ipak, odustao od nekih svojih ranijih zamisli. Nastupio je u formaciji 4-3-3, sa Ivanovićem, Biševcem, Nastasićem i Kolarovim u zadnjoj liniji - Mijailovićem, Kuzmanovićem i Ignjovskim na sredini - Tadićem i Tošićem po bokovima i najisturenijim Lekićem.

"Isprobali smo sve igrače, imali dvije povrede Subotića i Radovanoviča, ali svi koji su igrali opravdali su povjerenje odnosom prema igri i zalaganjem. Neke stvari moramo da popravimo, da igramo brže, budemo opasniji u napadu. Vidjeli smo odmah da će nam to biti problem, ali radimo na tome i nadam se da ćemo popraviti do septembra i početka kvalifikacija", rekao je po završetku utakmice Siniša Mihajlović.

"Vidjeli smo sve što nas interesuje. Još neko može da uđe zavisno od igara u klubovima, Sulejmanija, možda Danka Lazovića, Krasića... Imamo mladu i perspektivnu ekipu, vjerujem da možemo da se kvalifikujemo ako ovako nastavimo", ocijenio je selektor Srbije.



Nisu "orlovi" toliko razočarali koliko jeste publika. Upravo bi ona trebalo da najveću podršku mladom i još uvijek neuigranom timu, pogotovo na svom terenu i pred početak kvalifikacija.

Međutim, navijači su ovaj put potpuno podbacili.

Simpatizeri srpske reprezentacije nastavljaju po principu - kada Srbija pobjeđuje tu smo, a kada je teško nema nas nigdje. Tako je bilo i u srijedu uveče na stadionu Crvene zvezde. Ne samo da se na tribinama "Marakane" okupilo jedva 5.000 gledalaca, već je polovina njih zviždala svaki put kada bi golman Vladimir Stojković dobio loptu.

Utakmica protiv Iraca je samo još jedna potvrda, a prethodnih godina bilo ih je više nego dovoljno, da Beograd i Beograđani, čast izuzecima, ne zaslužuju "u svom dvorištu" nacionalni tim, i to ne samo fudbalski.

Na sreću, vrlo brzo će "orlovi" u Zagreb, ali i u Skoplje, Glazgov, Kardif, gdje će svi koji misle da podržavaju fudbalere Srbije dobiti prave lekcije iz bodrenja nacionalnog tima.

Mihu nije iznenadila slaba posjeta.

"Kad počnemo da igramo dobro i pobjeđujemo, doći će i publika. Nama ne treba publika da nas motiviše, jer smo motivisali sami sebe željom da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo", bio je jasan novi strateg "orlova".



Srbija i Republika Irska odigrali su poluvrijeme bez mnogo prilika. Tačnije, bez ijedne prave šanse za gol. Liječili su nesanicu, za razliku do drugog poluvremena kada je na terenu bilo dosta življe.

U prvih 45 minuta, osim prodora Dušana Tadića (prejak for) i Zorana Tošića, odnosno pokušaja glavom Zdravka Kuzmanovića i udarca iz daljine Aleksandra Kolarova, "orlovi" nisu mnogo pokazali.

Čak su i gore navedeni napadi bili samo obećavajući.

Sa druge strane, Irci su možda bili i bliži golu, ali je Stojković na konstantne zvižduke sa tribina odgovorio sa dvije lijepe parade posle šuta Vilana. Irac je prvi put pokušao da iznenadi čuvara mreže Srbije udarcem sa skoro pola terena, dok se samo minut kasnije našao u mnogo boljoj poziciji.

U drugom poluvremenu Srbija je bila bolja, ipak nedovoljno konkretna u završnici.

Ali, prva uzbuđenja dogodila su se ispred gola Srbije. Volters i Mekgridi pokušali su da obraduju selektora Đovanija Trapatonija. Prvi je bio naprecizan, dok je drugom Stojković odbranio šut.

Na drugoj strani, uglavno pokušajima sa distance, uzvratili su Kuzmanović, Miloš Ninković, Tošić i dva puta Nemanja Tomić.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Biševac (od 46' Maksimović), Nastasić, Kolarov, Mijailović (od 64' Ninković), Kuzmanović (od 82' Basta), Ignjovski, Tadić (od 63' Đuričić), Tošić (od 82' Tomić), Lekić (od 46' L. Marković).

REPUBLIKA IRSKA: Vestvud, Mekšejn, O'Šej, O'Di, Keli, Mekgidi (od 79' Koleman), Mekarti, Vilan (od 60' Grin), Meklin (od 69' Kig), Koks, Volters (od 79' O'Brajan).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC