• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kadu na terenu u novembru?!

Optimistične prognoze za Brazilca, povreda koljena ipak nije teška koliko se činilo u prvi mah.

 Kadu na terenu u novembru?! Izvor: MONDO

Ponovljeni snimak povrijeđenog desnog koljena Menedesa Kadua, brazilskog internacionalaca u dresu Crvene zvezde, pokazao je da ligamenti nisu pokidani, već da je riječ o jakom istegnuću. Ovu informaciju prenose Novosti, a pozivajući se na izvore iz kluba. Za mišljenje o stanju meniskusa i neophodnosti hirurškog zahvata na koljena sačekaće se dok otok potpuno ne splasne.

Dakle Kadu vjerovatno neće morati na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata i njegov povratak na teren očekuje se za dva do tri mjeseca, a ne za pola godine, kako je procijenjeno poslije prvih ljekarskih pregleda.

Ako se obistine prognoze medicinskog tima crveno-bijelih i specijalista, Brazilac bi mogao da se stavi na raspolaganje treneru Robertu Prosinečkom početkom novembra. To znači da bi bio u konkurenciji za tim za 143. "vječiti derbi" koji će se igrati 17. novembra.

Kadu bi za najviše dvije nedjelje trebalo da počne s rehabilitacijom, tokom koje će isključivo raditi na jačanju ligamenata i mišića. Dinamika rada biće određena tek pošto bude poznato da li je potrebna artroskopska intervencija na stradalom meniskusu. U tom slučaju bi početak oporavka tek neznatno bio prolongiran, pišu Novosti.

Inače, Brazilac se povrijedio na treningu 3. avgusta. Dan kasnije, poslije snimka magnetnom rezonancom, činilo se da je došlo do kidanja prednjih ukrštenih ligamenata i teškog oštećenja meniskusa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC