• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Donji Srem šokirao šampiona

Donji Srem priredio senzaciju u Novom Sadu! Novi Superligaš pobijedio Partizan 2:1. Grobari opet "tjerali" upravu i predsjednika.

 JSL: Donji Srem šokirao šampiona  Izvor: MONDO

Donji Srem je tvorac prve senzacije u novoj sezoni.

Ekipa iz Pećinaca, na privremenom radu u Novom Sadu (stadion Sučava ne ispunjava uslove za najjače takmičenje Srbije), pobijedila je Partizan 2:1 (2:0), u 2. kolu Superlige!

Iznenađenje kakvom se malo ko nadao.

Najmanje poklonici teorija zavjere, jer su porazom crno-bijelih od Donjeg Srema pale u vodu čaršijske priče o "prijatelsjkoj" utakmici u Novom Sadu, koje su čak prenijeli i pojedini mediji, pozivajući se na činjenicu da je prvi čovjek Sremaca Milenko Đurđević putovao sa Partizanom na Kipar na meč sa AEL-om.

Bodovi koji su unaprijed već bili pripisani crno-bijelima otišli su male Pećince!

Kada je Goran Lovre u 26. minutu pogodio svoju mrežu, a tri minuta kasnije Ognjan Damnjanović povisio na 2:0, postalo je jasno da se šampion Srbije neće lijepo provesti na stadionu "Karađorđe".

Saša Marković uspio je samo da ublaži poraz u 76. minutu. Od tog momenta Donji Srem je pokazao novu snagu, umjesto da se još više povuče, što smo navikli od "manjih" klubova u domaćem prvenstvu, napao je favorizovanog protivnika i sačuvao cio plijen.

I ne samo to, osvojio je nova tri boda i izbio na čelo tabele!

Kada je sudijska nadokanad već bila istekla, Mohamed Zabija je mogao crno-bijelima da obezbijedi bod, ali Libijac nije iskoristio poklon Dragana Starčevića. Golman Donjeg Srema ispustio je loptu pravo na nogu napadaču "parnog valjka", a Zabija je šutirao pored gola.

Prikazanim na terenu Partizan i nije zaslužio bod, a kamoli pobjedu.

Mnoge stvari koje su krasile igru crno-bijelih prethodnih sezona, kada su dominirali domaćim terenima, nestale su. Crno-bijeli su postali bezidejni u napadu, nesigurni u odbrani, vrlo slabi...

Opravdanje za loše izdanje "parnog valjka" ne može da bude ni to što je pred utakmicu sa Donjim Sremom ostao bez povrijeđenih Saše Ilića i Lazara Markovića, i što iz istog razloga od početka JSL u ekipi nema Miloša Ostojića, Marka Šćepović i Edurada, kao ni suspendovanog Zvominira Vukića.

Takođe, ni Stefana Babovića nije bilo u protokolu za meč u Novom Sadu.

Duel sa Tromsoom u plej-ofu Lige Evrope je za pet dana i ako se nešto drastično ne promijeni u igri ekipe Vladimira Vermezovića, Partizan bi u Skandinaviji mogao da ima još jedno vrlo bolno evropsko iskustvo.

"Napravili smo dvije greške u prvom poluvremenu koje su nas skupo koštalo. Pokušali smo da preokrenemo u nastavku, ali nismo uspjeli. Nije nam bio dan! To što nisu igrali Saša Ilić, Lazar Marković, Ostojić to nije opravdanje. Partizan mora i bez njih, ali danas nismo uspjeli. Ovo je bila utakmica koju nismo odradili na najbolji način", rekao je poslije meča šef stručnog štaba crno-bijelih Vladimir Vermezović.

Mnogo više razloga za zadovoljstvo imao je Bogić Bogićević. Njegova ideja dala je rezultat.

"Danas smo pokazali da imamo ozbiljnu ekipu koja može sa svakim da igra. Partizan je bio bolji u drugom poluvremenu, stvorio nekoliko šansi, ali ni mi nismo iskoristili neke kontre".

Za razliku od mnogih, Donji Srem nije mislio samo na odbranu svog gola.

"Mi igramo stalno tako, ko je bolji od nas pobijediće nas, a ko je lošiji, kao danas Partizan, izgubiće. Malo su se igrači uplašili pobjede, neke situacije nismo riješili kako je trebalo, ali je dobro ispalo na kraju", podvukao je iskusni Bogićević.

Partizan je od prvog minuta "uzeo" loptu i počeo sa napadima prema golu novog Superligaša. Ipak, iako su bili sa većim posjedom lopte, crno-bijeli nisu uspijevali da stvore dobru priliku za gol.

Jalovi napadi šampiona završavali su se ili ispred odbrane Donjeg Srema ili vrlo lošim rješenjima u završnici.

Ni navijači Partizana nisu imali previše strpljenja. Razdvojeni i od ranije podijeljeni, složili su se u jednom - nastavili su i u Novom Sadu sa skandiranjem "Uprava napolje" i "Đuriću, odlazi", koja su se najjače čula poslije pola sata igre i na kraju utakmice

Naravno, ne slučajno!

Bogić Bogićević i Donji Srem za samo tri minuta "ugasili" su "parni valjak". Poslije manje od pola sata igre na semaforu stadiona "Karađorđe" pisalo je 2:0, ali ne za petostrukog uzastopnog prvaka Srbije, već za ekipu koja je dobila priliku da prvi put odigra prvenstveni meč protiv Partizana.

Doduše, domaćin je poveo uz pomoć fortune.

Miloš Josimov je u 26. minutu izveo korner sa desne strane, Goran Lovre je bio najviši u skoku, ali je nespretno zahvatio loptu, koja je u visokom luku pala u gol crno-bijelih. Stojković je već pošao na drugu stranu tako da nije imao dovoljno vremena da se vrati i spriječi pogodak.

Nepunih 180 sekundi kasnije novi šok za Vladimira Vermezovića i sve navijače Partizana.

Ovaj put Sremci su izigrali kompletnu odbranu Beograđana. Nekoliko brzih dodavanja na malom prostoru kroz sredinu bilo je dovoljno da "ispadnu" Kamara i Ivanov. Aleksandar Miljković je ostao u duelu sa Damnjanovićem, koji je lako izašao na kraj sa prinudnim štoperom Partizana, okrenuo se i posalo preciznu loptu u dalji ugao Stojkovićevog gola.

Najbolji priliku za goste u prvom dijelu imao je Nikola Ninković. Njegov udarac sa distance u 42. minutu zaustavila je prečka.

Partizan je pojačao u drugom poluvremenu, a Donji Srem je, prema očekivanjima, akcenat u svojoj igri stavio na odbranu gola.

Vermezović je od prvog minuta nastavka meča na teren posla Zabiju. Crno-bijeli su bili opasniji imali nekoliko dobrih prilika, ali je i domaćin opasno pretio iz kontri.

Saša Marković, koji je uz Aleksandra Mitrovića takođe dobio priliku u drugom dijelu, uspio je smanji rezultat upravo poslije asistencije mladog napadača. Ali, Partizan više nije mogao...

DONJI SREM: Starčević, Josimov, Vukobrat, Bukorac, Lakić-Pešić, Košutić (od 58' Janković), Putinčanin, Čordašić, Damjanović (od 90' Jeličić), Tošić (od 84' Ristov), Milutinović.

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Miljković, Ivanov, Volkov, Lovre (od 71' S. Marković), Kamara, Knežević (od 46' Zabija), Tomić, Ninković, Šćepović (od 63' Mitrović).

(MONDO - foto: Beta/Branislav Božić/EV)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC