• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko umesto Lučanaca, kako će izgledati SL?

Generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković kaže da Mladost iz Lučana naredne sezone može da se takmiči u Prvoj ligi Srbije.

 Ko umesto Lučanaca, kako će izgledati SL? Izvor: MONDO

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) prepustio je budućoj fudbalskoj vladi odluku o popuni, ili bolje reći izgledu Superlige u narednoj sezoni.

Mladost iz Lučana dostavila je nadležnim fudbalskim organima dopis o istupanju iz Superlige zbog finansijskih problema, odnosno nemogućnosti da obezbedi sredstva za licencu za učešće u najjačoj srpskoj ligi.

Sada je na budućem Izvršnom odboru FSS da odluči ko će igrati umesto Mladosti, kao i u kojem će takmičenju lučanska ekipa nastaviti fudbalski život. Odbor za hitna pitanja u ponedeljak uveče nije dao odgovor na ova pitanja.

Generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković pojasnio je za MONDO da se klub mora preseliti dva ranga niže (u ovom slučaju u srpsku ligu), samo ako u toku takmičenja odluči da istupi iz lige u kojoj se do tada takmičio.

"Mladost iz Lučana je regularno, pre početka takmičenja poslala obaveštenje da ne može da ispuni uslove potrebne za igranje u Superligi i sada je na IO FSS da donese odluku", dodao je Janković.

IO FSS bi odluku o tome trebalo da donese na prvoj sednici posle Skupštine FSS, zakazane za 15. jul.

Kako sada stvari stoje, Mladost će u narednoj sezoni najverovatnije igrati u Prvoj ligi Srbije (druga liga), s obzirom na to da su Lučanci dogovorili poslovno-tehničku saradnju sa čačanskim Borcem i moći će da obezbede sredstva za igranje u toj ligi.

Dakle, Lučani će ubuduće biti takozvana filijala Borca, a ta saradnja već je donela prve rezultate.

Napadač Igor Grkajac (21) nosiće ubuduće dres Borca i biti veliko pojačanje za klub sa Morave, koji je, pak, ostao bez napadača Aleksandra Jeftića. On se nalazi na pragu transfera u OFK Beograd.

Ko će umesto Mladosti igrati u Superligi teško je reći i proceniti. Smederevo, za sada, ima najveće šanse, ali je i BSK iz Borče digao glas i traži od fudbalskih vlasti u Srbiji da dobro odmere i preseku pre konačne odluke.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC