• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić: Dobro sam, za vikend idem kući

Dragan Džajić operisan je pre dva dana na VMA zbog bolesti prostate, ali njegov advokat tvrdi da mu je stanje stabilno i da će uskoro ići kući.

 Džajić: Dobro sam, za vikend idem kući Izvor: MONDO

Prema tvrdnjama njegovog advokata Dragana Savića, koji je razgovarao sa hirurgom koji je operisao Zvezdinu legendu, njegovo stanje je stabilno.

"Video sam Dragana dva sata posle operacije i bio sam sa njim i u utorak. Dobro se oseća i dobro izgleda. Samo, vezan je za bolesničku postelju i prima infuziju. Dobro je raspoložen, čak se i šali", izjavio je Savić za "Novosti".

Prema rečima Džajićevog advokata, svakodnevno mu je u poseti supruga Branka, a u utorak su ga posetile i ćerke. Ipak, ni porodica ne može kraj njega da ostane koliko želi, što zbog pravila bolnice u kojoj Džajić leži, kao i zbog toga što je tek operisan.

"Dragan je presrećan što mu je ukinut pritvor i što sada može da viđa porodicu i prijatelje. Iako je zvanično na slobodi, njemu u posetu još uvek niko ne može da dođe, osim porodice i advokata. Mnogi prijatelji žele da ga vide, a i on njih. Svakodnevno nas zovu i interesuju se za njegovo zdravlje, i Dragan im je na tome zahvalan".

"Želeo bih da za vikend izađem iz bolnice i budem sa porodicom, suprugom i decom. Ali, ako lekari procene drugačije i zbog zdravstvenog stanja misle da treba da me zadrže u bolnici, neću se buniti. Uvek sam bio disciplinovan, u životu i u sportu. Zašto onda to ne bih bio i u bolesničkoj postelji", poručio je Džajić preko svog advokata.

Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, bivši funkcioneri Crvene zvezde su posle pet meseci, odlukom Vrhovnog suda Srbije 4. jula, pušteni da se brane sa slobode.

Istraga protiv njih pokrenuta je zbog sumnji da su zloupotrebili transfer fudbalera Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Nemanje Vidića i Perice Ognjenovića.

Bivši direktor i fudbaler "Crvene zvezde" Dragan Džajić uspešno se oporavlja posle operacije prostate i najverovatnije će već u petak biti otpušten na kućno lečenje - potvrđeno je "Novostima" u Vojnomedicinskoj akademiji.

U apartmanu na 13. spratu VMA, gde je smešten još 23. aprila, kada je zbog kardioloških, neuroloških i uroloških problema prebačen iz Centralnog zatvora u bolnicu na Banjici, Džajića su u utorak posetile supruga Branka i kćerke Sanja i Dragana.

Osim najuže porodice, Džajić i posle odluke o ukidanju pritvora, i povlačenja policijskog obezbeđenja ispred njegovog apartmana, prima jedino još advokate. Prijatelji će posle punih pet meseci od određivanja pritvora moći da ga vide kada se vrati kući i kada Džaja to bude želeo.

I po izlasku iz bolnice Džajić će, ako bude slušao savete lekara, morati da bude disciplinovan, što zbog realne transuretalne resekcije prostate, tako i zbog kardioloških problema.

Sa suženjem koronarne arterije proslavljeni fudbaler u 62. godini života je kandidat za ugradnju stenta, koji bi raširio krvni sud i obezbedio bolji protok krvi do srca.

"Kardiološka ispitivanja pokazala su da Džajić boluje od ozbiljne koronarne arterijske bolesti. Lekarski konzilijum VMA i Kliničkog centra Srbije zaključio je da Džajić zbog rizika od ozbiljnih kardioloških problema mora da bude pod intenzivnom terapijom lekovima. Razmatrali smo i mogućnost interventne terapije. Džajićev kardiološki status je sada takav da ugradnja stenta nije hitna, a suženje koronarne arterije zasad može lekovima da se drži pod kontrolom", potvrđeno je na VMA.

Profesor dr Milan Nedeljković, interventni kardiolog, govoreći načelno o suženju koronarnih arterija, kaže da su za nastanak ove patologije najodgovorniji nasleđe i stres.

Dobra vest je i da kičma, sa kojom Džajić muku muči već gotovo dve decenije, još nije za operaciju. Neurološka ispitivanja uključujući i elektromioneurografiju potvrdila su da neurološke smetnje uzrokuje lumbalna diskopatija. Intervencija na kičmenom stubu, bar zasad, nije neophodna.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC