• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosanske legende: Ćiro je sramota za naš fudbal

Legende bosanskog fudbala Halihodžić, Hadžibegić i Baždarević oštro su kritikovale izbor Ćire Blaževića za selektora BiH.

 Bosanske legende: Ćiro je sramota za naš fudbal Izvor: MONDO

Poznati fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić izjavio je sarajevskom dnevniku "Oslobođenje" da je imenovanje hrvatskog trenera Miroslava Ćire Blaževića za selektora Bosne i Hercegovine "velika sramota" za fudbal u toj zemlji.

"Čovek koji i dalje u medijima daje izjave kao da ovde još traju ratovi i koji bi najviše voleo da Bosna kao samostalna država ne postoji vodiće naš državni tim", naglasio je Halilhodžić.

Sličnog mišljenja je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Faruk Hadžibegić koji tvrdi da Blaževićeve stručne sposobnosti nikome nisu sporne, ali da je novi selektor BiH "kontradiktorna osoba oko kojeg je stvorena totalna konfuzija."

"On sam je oko sebe napravio atmosferu nepoverenja i konflikta i zbog toga je mnogo onih koji su protiv tog rešenja za selektorsku funkciju", izjavio je Hadžibegić za nedeljnik "Dani".

Najdalje je, ipak, otišao još jedan od bivših jugoslovenskih reprezentativaca Mehmed Baždarević koji je konstatovao da je "reprezentaciji BiH bolje da bude 35. na svetu nego prva u svemiru sa Ćirom na čelu".

Baždarević je, pritom, optužio prvog čoveka Fudbalskog saveza BiH Ahmeta Pašalića da je "dolazak Blaževića dogovorio u privatom aranžmanu, bez konsultovanja sa strukom" i zaključio da je "njegovo imenovanje uvreda".

Bivši selektor BiH Miša Smajlović, pak, smatra da je Blažević pravo rešenje za "kormilo" državnog tima.

"Dolazak Blaževića na klupu naše reprezentacije je pozitivna promena, jer o njegovom znanju ne treba trošiti reči", zaključio je on.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC