• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi: Ogromna razlika. Ronaldo teže povrijeđen?

"Moglo je da bude i plus pet", rekao Argentinac. Portugalac zaradio povredu ramena zbog koje će možda propustiti reprezentativne mečeve.

 Mesi: Ogromna razlika. Ronaldo teže povrijeđen? Izvor: MONDO

Trener Reala Žoze Murinjo uživao je u fudbalu u 165. "El klasiku", tačnije u bravurama najboljih fudbalera svijeta - Lea Mesija i Kristijana Ronalda. Argentinac i Portugalac su zabilježili po dva pogotka za svoje timove, čime je najveći derbi španskog fudbala okončan bez pobjednika.

Mesijev i Ronaldov šou i uvijek namrgođenom Murinju izmamio je ogroman aplauz.

"Mesi i Ronaldo su sa druge planete, obojica su odigrala fantastičan meč i mislim da bi trebalo zabraniti da se izjašnjavaju ko je bolji od njih dvojice. Želio sam da moja ekipa pobjedi, ali rezultat je realan, s obzirom na dešavanja na terenu. Postoje stvari koje možemo da popravimo u igri, ali i ima i onoga što ja mogu ja da uradim bolje u budućnosti. Kao trener sam uživao u sjajnoj utakmici, jer je bilo neizvjesno i do samog kraja nije se znao ishod. Mislim da su svi zaista uživali", rekao je Murinjo, ne propustivši u svom stilu da doda da bi rekao i riječ-dvije o suđenju, ali da "klupska filozofija nalaže da se sudija ne pominje".

A Kristijano Ronaldo je sa dva pogotka potvrdio da je Realov najjači "štih". Ipak, ono što ne raduje Murinja je to što je njegov zemljak povrijedio rame u "El klasiku".

Naime, on je u drugom poluvremenu meča, prilikom jednog pokušaja da nogom preko glave udari loptu, nezgodno pao i povrijedio se.

Prve prognoze govore da je istegao ligamente ramena, a da je bilo bolno govorila je i njegova grimasa, kao i to što je dugo poslije toga ostao na zemlji. Ipak, nije tražio izmjenu.

Detaljni pregledi potvrdiće o kakvoj se povredi radi, ali već se spekuliše da bi Ronaldo mogao da propusti mečeve portugalske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 - protiv Rusije 12. oktobra u Moskvi i Sjeverne Irske u Portu, četiri dana kasnije.

Strateg Barse Tito Viljanova blistao je zbog toga što je njegov tim zadržao ogromnu bodovnu razliku u odnosu na Real na tabeli.

"Da nam je neko prije početka šampionata ponudio osam bodova prednosti u odnosu na Real poslije sedam odigranih kola u Primeri, prihvatili bismo bez razmišljanja. Održali smo tu nevjerovatno visoku prednost i poslije derbija i to nam je veoma važno", izjavio je trener Barse i naglasio da se srdačno rukovao sa Murinjom.

Viljanova je izjavio da mu je Portugalac iskreno čestitao u tunelu poslije meča na dobroj partiji i da smatra da su time izgledili loše odnose, koji datiraju, takođe, sa jednog od prethodnih derbija, kada ga je Murinjo, dok je bio pomoćni trener Pepa Gvardiole, ubo u oko.

On je rekao da je sada sve u redu i da ga je na meču jedino "iz cipela izuo" Pepe.

"Nevjerovatno je šta je radio tokom meča protivničkim igračima. Trebalo bi napraviti snimak svih udaraca koje im je zadao".

"Vanzemaljac" Leo Mesi istakao je da je zadovoljan ishodom, jer je trijumf u "El klasiku" mogla da odnese i jedna i druga ekipa.

"Osam bodova u odnosu na Real je zaista velika prednost. Uspjeli smo to da održimo, iako je to realno ogromna razlika. Realno, moglo je poslije ovog kola da bude i 'plus pet', jer je Real imao šanse za pobjedu. Nas prati loša sreća u posljednje vrijeme, jer imamo dosta povrijeđenih igrača. Nismo bili u najjačem sastavu, ali svi koji smo igrali dali smo maksimum", rekao je Mesi naglasivši da je publika zaista mogla da uživa u odličnoj fudbalskoj predstavi.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC