• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati pred Makedoniju: U formi smo

Selektor hrvatske reprezentacije Igor Štimac zadovoljan formom reprezenativaca. "Idemo u Skoplje da napadnemo", kaže on.

  Hrvati pred Makedoniju: U formi smo  Izvor: MONDO

Mario Mandžukić blista u minhenskom Bajernu, Nikica Jelavić je nezamjenljiv šraf u napadu Evertona, Luka Modrić je u Real Madridu (to dovoljno govori za sebe)...Svi oni, ali i drugi reprezentativci Hrvatske su u odličnoj formi, što selektoru "kockastih" Igoru Štimcu daje za pravo da se nada uspjesima u mečevima protiv Makedonije i Velsa u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu 2014. godine.

Hrvati su odigrali dva meča. Igrali su neriješeno protiv Belgije u gostima (1:1) i dobili su Makedonce tesno - 1:0.

"Za onaj prvi ciklus imali smo dosta problema, neki igrači su bili preopterećeni sa po desetak utakmica u mjesec dana, drugi nisu imali ni 90 minuta u nogama. Sada je situacija, srećom, mnogo drugačija. Većina igrača je u formi, nemamo problema sa povredama. Idemo da ostvarimo cilj i pokušamo da izborimo tri boda", rekao je Štimac uoči duela sa Makedonijom u Skoplju u petak, 12. oktobra.

Štimac kaže da će Hrvatska napasti Makedoniju u Skoplju.

"Naša igra će se bazirati na napadačkim akcijama, na kreaciji. Prodornost, brzina kretanja...Na tome ćemo insistirati, a ne na sprečavanju igre suparnika", rekao je Štimac.

On još ne zna da li će najopasnijem igraču Makedonije, napadaču Goranu Pandevu odrediti "markera", odnosno struktnog odbrambenog fudbalera.

"On jeste veliki igrač, evo, dao je još jedan gol, sada je u zreloj igračkoj dobi. Nisam siguran da ćemo ga markirati striktno ili ćemo ga kombinovano pokrivati", dodao je hrvatski selektor.

To što Luka Modrić nije igrao za Real u velikom derbiju španskog fudbala, protiv Barselone na Nou Kampa, Štimca nije zabrinulo.

"Pričao sam sa Murinjom, uvjerio me je da je Luka u najboljoj formi. Nebitno je što nije igrao, on je naš najveći adut za pobjedu u Skoplju", kaže Štimac.

Za mečeve sa Makedonijom i Velsom, Štimac ne može da računa na Ivicu Olića i Ivu Iličevića, koji su otpali zbog povreda.

Štimac je imao i zanimljivu opasku na oseku navijača u Hrvatskoj, odnosno na to što reprezentacija nije imala pravu podršku protiv Makedonije i to što, prema najavama iz Skoplja, Hrvate čeka pun stadion:

"Drago mi je da u gostima punimo stadione kad već ne možemo u svojoj zemlji!".

TABELA GRUPE A:

1. Srbija 2 1 1 0 (6:1) 4 boda
2. Belgija 2 1 1 0 (3:1) 4
3. Hrvatska 2 1 1 0 (2:1) 4
4. Škotska 2 0 2 0 (1:1) 2
5. Makedonija 2 0 1 1 (1:2) 1
6. Vels 2 0 0 2 (1:8) 0

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC