• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda Vojvodini: Nismo rasisti, ne lažite!

Užičani demantovali tvrdnje Vojvodine o navodnom vrijeđanju njenih fudbalera. Tačno je jedino da je publika skandirala Supiću, jer je provocirao!

 Sloboda Vojvodini: Nismo rasisti, ne lažite! Izvor: MONDO

Napadač Vojvodine, Kamerunac Abubakar Oumaru nije vrijeđan na rasnoj osnovi, već je dobio aplauze poslije utakmice sa Slobodom, a golman Nemanja Supić je dobio ono što je zaslužio.

To je, ukratko, reagovanje Fudbalskog kluba Sloboda reagovao na tvrdnje Vojvodine da je užička publika vrijeđala Oumarua na rasnoj osnovi, što je objavljeno na sajtu novosadskog kluba u izvještaju sa utakmice.

"FK Sloboda Point je razočaran iznošenjem ovakvih neistina i optužbi i nada se da se ovakve stvari neće dešavati u budućnosti zbog dobrih odnosa dva kluba, dva grada i srpskog fudbala uopšte", piše u odgovoru užičkog kluba na prozivke iz Novog Sada.

Vojvodina je navela da je užička publika "majmunskim kricima" vrijeđala Oumarua, kao i da je golman Nemanja Supić bio meta navijača tokom meča koji je odigran u nedjelju.

Međutim, iz Slobode imaju drugačije viđenje događaja.

Užičani su istakli da se poslije izjednačujućeg gola Vojvodine, Supić okrenuo ka publici i "gestikulirao na način koji je nekulturno opisivati na zvaničnoj internet prezentaciji Slobode".

"Užička publika je skandirala JEDINO i ISKLJUČIVO Supiću", piše na sajtu Slobode i podsjeća da je Supić tokom prehodnog gostovanja u Užicu, prošle godine na jesen, udario dječaka iz Slobode koji je bio zadužen za hvatanje lopti.

Što se tiče tvrdnji o Abubakaru Oumaruu, Sloboda kategorički demantuje bilo kakvu vrstu vrijeđanja. Štaviše!

"Abubakar Oumaru je zajedno sa ostalim fudbalerima Vojvodine ispraćen aplauzom po završetku utakmice kao što užička publika uvijek ispraća fudbalere koji su igrali sportski, fer i borbeno. Ostaje nejasno zašto redakcija zvaničnog sajta Vojvodine iznosi ovako teške optužbe i to na dan podrške Slobode UEFA kampanji borbe protiv rasizma?! Da li je u pitanju zamjena teza odnosno skretanje pažnje javnosti na nešto drugo osim fudbala nije nam poznato. I kako je moguće da šef stručnog štaba na zvaničnoj konferenciji za medije poslije utakmice izrazi svoje zadovoljstvo po pitanju dobrodošlice od strane FK Sloboda, a da onda redakcija zvaničnog sajta Vojvodine objavi nešto sasvim suprotno?", piše na sajtu Slobode.

U prilog svojim tvrdnjama, Sloboda je postavila i video zapis sa konferencije za novinare tokom koje je Oumaru odgovorio i na pitanje da li je nekada u Srbiji imao problema ili neprijatnosti zato što je stranac.

"Ja sam u Srbiji već tri i po godine i meni je sve lijepo, zadovoljan sam kako živim ovdje i sve je u redu. Živio sam i u Beogradu i u Novom Sadu i ljudi su prema meni ok i kad igram i kad izađem u grad", rekao je Oumaru.

(MONDO - foto: FK Sloboda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC