• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić za MONDO: Krivi su propisi FIFA

Posle problema sa igračima Partizana, selektor Srbije se suočava sa novim - neće imati "starije" na raspolaganju za OI u Kini.

 Đukić za MONDO: Krivi su propisi FIFA  Izvor: MONDO

Mnogo muka će imati selektor Srbije Miroslav Đukić da sastavi spisak olimpijskih reprezentativaca.

Partizan neće da pusti svoje igrače na put u Kinu, jer su mu potrebni za kvalifikacije za Ligu šampiona, a posebnu problematiku čini propis FIFA.

Svaka selekcija na OI ima pravo na trojicu igrača starijih od 23 godine, ali klubovi nisu dužni da ih puste.

Dodatnu prepreku predstavlja Zdravko Kuzmanović, koji je imao želju da bude član srpske ekspedicije u Kini, ali je "svetska kuća fudbala" stopirala njegov odlazak, jer je igrao za mladu reprezentaciju Švajcarske.

Poslednja u nizu loših vesti je da PSV neće dozvoliti Danku Lazoviću da igra za Srbiju na OI. Napadač "filipsovaca" je trebalo da bude jedan od trojice starijih putnika.

"Sa Kuzmanovićevim slučajem smo upoznati već dva meseca. Tražili smo tumačenje pravila od FIFA i saznali da nema pravo igranja, pa na njega nismo ni računali", objasnio je selektor Miroslav Đukić za MONDO.

Razočarala je Đukića i vest pristigla iz Ajndhovena.

"Još nemamo zvaničnu potvrdu da će Lazoviću biti spuštena rampa, ali... Za sve su kriva pravila FIFA, nisu jasno definisana, a Olimpijske igre bi trebalo da budu oličenje viteštva i jednakosti".

Selektor Srbije je pojasnio svoje razmišljanje.

"Logično je da klubovi neće pustiti igrače koje plaćaju da odsustvuju i još rizikuju da se povrede. Međutim, to znači da aršini nisu isti za sve. I u takvim situacijama uvek postoji više tumačenja. Teško ćemo imati ijednog starijeg igrača, a kamoli trojicu, i to nije samo naš problem već se mnoge selekcije suočavaju sa istim".

Najlakše je povesti starije igrače ukoliko igraju u domaćim klubovima, a Đukić ima muku i na tom polju. Partizan je decidiran, nema nameru da se odrekne ni onih koji po godinama moraju da idu u Kinu.

"Neću da pravim kompromise. Oni su pravljeni pre četiri godine i svi znamo kakve smo rezultate ostvarili u Atini. S druge strane, ako izađem u susret Partizanu, s punim pravom će da se ponune Zvezda, Vojvodina ili Ajaks. Ja ne želim nikoga da oštetim, nije to moj hir, samo radim u interesu Srbije".

Ipak, problema će biti...

"Ne vidim da postoji problem. Ako propisi omogućavaju klubovima da ne puštaju starije igrače, onda meni dozvoljavaju da od mlađih povedem koga hoću, odnosno one za koje smatram da su najbolji", jasan je Miroslav Đukić.

Selektor je najavio da će spisak olimpijaca objaviti po održavanju Izborne Skupštine u FSS, zakazane za utorak 15. jul. Okupljanje reprezentacije predviđeno je za 24. jul, a polazak na put dva dana kasnije.

Srbija je u teškoj grupi sa Argentinom, Australijom i Obalom Slonovače.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC