• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luboš Mihel: Sudije su pod velikim pritiskom

Luboš Mihel: Jedna greška na EP me je skupo koštala.

 Luboš Mihel: Sudije su pod velikim pritiskom Izvor: MONDO

Jedan od najboljih evropskih fudbalskih sudija Luboš Mihel nije sudio mečeve polufinala, niti finalni meč na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj svojom krivicom. Jedna jedina greška, i to u četvrtfinalu, i znao je da je to njegov kraj na EP.

"Utakmica četvrtfinala na EP između Holandije i Rusije išla je glatko sve do 91. minuta kada sam najpre dao drugi žuti karton reprezentativcu Rusije što je značilo i isključenje. Onda sam na intervenciju pomoćnog sudije promenio svoju odluku. To je, mislim bila jedina moja greška, ali je bila velika. Zbog toga nisam dobio šansu da sudim u završnoj fazi EP", rekao je Mihel za beogradski "Danas".

On je dodao da je očekivao da sudi jednu od dve polufinalne utakmice polufinala, ali da mu je posle meča Holandija - Rusija, postalo jasno da mi "finale nije suđeno".

Luboš Mihel ocenjuje da je "normalno da su neke sudije sa manjim iskustvom bile pod većim pritiskom zbog čega su možda činili neke greške".

Prema njegovoj oceni, najbolji sudija na poslednjem EP u Austriji i Švajcarskoj bio je Italijan Roberto Roseti.

"Greške su sastavni deo mog fudbalskog posla. U ovim vremenima sudije trpe veliki pritisak. Znajte, samo na jednoj utakmici Lige šampiona na jednom stadionu je i 25 kamera koje registruju svaki vaš pokret i najmanju grešku ili odluku koja izaziva kontroverzu ",
kaže Mihel.

Odgovarajući na pitanje šta, pored kvaliteta, može da bude presudno u kvalifikacionim utakmicama Partizana i Zvezde za Ligu šampiona i UEFA Kup, ovaj iskusni fudbalski sudija prognozira da će naši klubovi proći prva dva kruga kvalifikacija, a onda: "Dolaze na red utakmice sa fudbalskim gigantima. I tu treba imati sreće, jer postoji velika razlika kada za protivnika dobijete jak tim iz engleske, španske ili italijanske lige, ili iz nekih drugih evropskih liga".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC