• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IO FSS: Superliga sa 12 klubova. Tačka.

Zajednica klubova Superlige opet je poražena! Superliga ostaje sa 12 klubova.

 IO FSS: Superliga sa 12 klubova. Tačka. Izvor: MONDO

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) ponovo je odlučio, baš kao i pre izbora, da Superliga u predstojećoj sezoni ima 12 klubova, uključujući Banat.

Prvi potpredsednik FSS Zoran Bingulac rekao je novinarima posle sednice da se fudbalska vlada prilikom donošenja ove odluke rukovodila "opštim interesom razvoja fudbala u Srbiji koji moraju da budu iznad parcijalnih interesa", kao i preporukama UEFA i FIFA da bi promena takmičenja trebalo da bude prijavljena najmanje jednu godinu unapred.

"Držali smo se i postojećih propisa, koji su doduše nedorečeni u nekim stvarima i zato smo se dogovorili da već na narednoj sednici dopunimo sve praznine kako se ubuduće ovakve stvari ne bi dešavale", rekao je Bingulac.

On je dodao da je "ogromna većina članova IO FSS" bila za ovakvu odluku, osim predstavnika Zapadnog regiona Dušana Sekulića koji je glasao proitv. Interesantno je da je uzdržan bio predsednik Zajednice klubova Superlige Milan Tomić, iako je upravo od Zajednice potekao novi predlog za proširenje lige na 16 klubova.

Na pitanje kako očekuje da se Smederevo ubuduće ponaša, jer je najavilo i žalbu UEFA, Bingulac je odgovorio da su predsednik i generalni sekretar FSS Tomislav Karadžić i Zoran Laković sastali sa predstavnicima Smedereva, grada i sponzora kluba sa Dunava i da je "napravljena bolja atmosfera".

"Smederevo je ostalo pri svom stavu, ali se nadamo da će Smederevo već naredne sezone uspeti da obezbedi povratak u Superligu", dodao je Bingulac.

Prvenstvo bi trebalo da počne 16. avgusta. Da li će?

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC