• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Hteo sam da dignem ruke od svega

Miroslav Đukić priznao je da je zbog problema sa sastavljanjem spiska olimpijske selekcije razmišljao i o odlasku sa mesta selektora.

 Đukić: Hteo sam da dignem ruke od svega Izvor: MONDO

Selektor Srbije Miroslav Đukić ne spava mirno već nekoliko dana. Razlog je prinudna promena sastava olimpijske fudbalske selekcije.

Odluka pojedinih klubova da svojim igračima zabrane nastup na Olimpijadi u Pekingu, uprkos naredbi FIFA da moraju da puste fudbalere, zadala je mnogo glavobolje prvom stručnjaku srpskog tima i naterala ga da gotovo svakodnevno menja odluke, otpisuje i dopisuje igrače na spisak.

Poslednji "slučaj" je kada su iz Pariza u Nant, pod pritiskom klupskih čelnika, sa spakovanim koferima, morali nazad Stefan Babović i Filip Đorđević. Taj potez prelio je čašu nezadovoljstva kod vidno razočaranog Miroslava Đukića.

"Već mesec dana svi smo pod stravičnim pritiskom, a igračima treba da se čestita na mukama kroz koje prolaze samo da bi nastupali za svoju zemlju, čime su pokazali koliko im je stalo do Srbije", izjavio je selektor za "Novosti".

Ekipa je nekompletna, izostaju četvorica "stranaca", pa je sa prvobitnog spiska u Beogradu ostalo samo 12 igrača.

"Razmišljao sam danima, a nisam ni spavao nekoliko noći. Od silnih problema hteo sam da dignem ruke, spakujem kofere i sve napustim i vratim se u Španiju. Ovde sam došao da se bavim fudbalom, a ne ucenama i zato sam razočaran kako se ponašaju Herta, Verder i Nant".

Đukić je objasnio da su pojedini igrači na svoju ruku hteli da pobegnu u Beograd.

"Morao sam da ih ubeđujem da ostanu, dok se sve se ne reši sa FIFA. Zvao sam ih danima telefonom i na sebe sam preuzeo odgovornost, pošto su mladi i žive od fudbala, da budu strpljivi i sačekaju krajnji rasplet", istakao je Đukić.

Selektor je ostao da se bori do kraja sa svojom "vojskom".

"Ovih 12 momaka ne zaslužuju da ih ostavim na cedilu i hoću da se borim za Srbiju sa onim snagama koje imam za prestojeće utakmice", rekao je selektor Srbije i dodao da neće kukati nad sudbinom svog tima, jer se iskreno nada će se završnim pripremama za Olimpijadu u Čan Čunu ipak priključiti Filip Đorđević, Gojko Kačar, Duško Tošić i Stefan Babović.

Selekcija Srbije prvi meč na OI igra 7. avgusta protiv Australije, a potom slede dueli sa Obalom Slonovače i Argentinom.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC