• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Dinama "obesili" novog igrača!

Navijači Dinama tokom noći obesili lutku koja predstavlja nekadašnjeg igrača Hajduka! Poruka je jasna: Odlazi iz Zagreba!

 Navijači Dinama "obesili" novog igrača!  Izvor: MONDO

Očekivalo se da će bivšem kapitenu Hajduka Mirku Hrgoviću, koji je prešao u zagrebački Dinamo, pretiti navijači splitskog kluba zbog takvog "izdajstva", ali su mu poruku najgore vrste uputili navijači kluba za koji treba da igra u narednoj sezoni.

Naime, samo dan uoči početka novog fudbalskog prvenstva Hrvatske, navijači Dinama su ispod "svoje" severne tribine Maksimirskog stadiona obesili lutku na naduvavanje koja predstavlja Hrgovića!

Lutka je bila obučena u improvizovani dres splitskog kluba, sa zvezdom petokrakom na grudima i sa brojem 18 i natpisom Hrgović na leđima. Imala je navijačku baklju zabijenu među nogama!


Navijači Dinama su i na ovaj način poručili da Hrgovića neće prihvatiti "ni pod razno", da nije dobrodošao u Zagreb i da nekadašnje "Hajdučko srce" treba da potraži drugi klub.

Još na utakmici protiv Linfilda navijači Dinama su zamalo prekinuli utakmicu bacajući čak 36 baklji u teren. Uz taj "vatromet šou", uzvikivali su i pogrdne poruke: "Hrgoviću cigane, odlazi iz svetinje" i "Plaćenici, marš iz Dinama".

U Dinamu su zgroženi postupkom svojih navijača, koji im i inače prave probleme iz godine u godinu.

Lutka je skinuta tek po dolasku policije, a Hrgovićevi "dželati" nisu pronađeni. Verovatno je da ni neće, jer bezbednosne kamere koje su postavljene oko stadiona nisu u funkciji.

Portparol Udruženja navijača Dinama Ivan Šagud izjavio je hrvatskim medijima da organizovanih protesta ipak neće biti, iako "većina navijača zagrebačkog kluba ne podrđava dolazak Hrgovića".

Mirko Hrgović trebalo bi da zaigra u prvom timu protiv Rijeke u 1. kolu nove sezone hrvatskog prvenstva. Sada je na treneru Dinama Branku Ivankoviću da smisli da li je pametno da Hragovića, inače nekadašnjeg reprezentativca BiH, ubaci u tim.

Malo je nedostajalo da utakmica protiv Rijeke, odlukom uprave Dinama, bude odigrana bez navijača, ali se ipak odustalo od toga.

A da li će trener Dinama imati hrabrosti da ubaci Hrgovića?

"Mi smo Hrgovića doveli da nam bude od koristi. On je iskusan igrač koji je prošao mnogo klubova i puno liga i jasno je da je on svestan da će tu biti navijača koji će biti protiv njega, kao i onih koji će biti za njega. Nije tako samo za Hrgovića nego i druge igrače. Najbolje rešenje je dobra igra i dobar rezultat i ono što svi navijači vole. Hrgović mi se čini odlično; da mi se ne čini dobro ne bih ga postavio u ekipu", izjavio je Ivanković.

A šta misli "alfa i omega" Dinama Zdravko Mamić o vređanju igrača?

"Nažalost, vređanje igrača je postala svakodnevnica u Maksimiru. Uvek postoji neki Hrgović, Mamić, Čale, Viduka i mnogi drugi koji su vređani. Problem je složeniji, a na kraju - trpi Dinamo. Recimo, Čale nikad ne bi otišao iz Dinama da ga nisu vređali. Je l' znate vi koliko je to njega pogađalo? Da mu u njegovom gradu, na njegovom stadionu i njegovom klubu vređaju porodicu i njega? On je na poluvremenu, kada bi trebalo da igra ispred istočne tribine, ili tražio zamenu ili dobio proliv od uvreda koje su ga čekale. Nije lako."

Ako su navijači Dinama priredili ovakav doček Hrgoviću, šta li će tek da se događa u Splitu!

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC