• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predavanje Mihe i Save o fer-pleju

Proslavljeni srpski fudbaleri zajedno sa ministarkom za sport i omladinu učenicima OŠ "Karađorđe" u Beogradu održali predavanje o sportskom ponašanju.

 Predavanje Mihe i Save o fer-pleju Izvor: MONDO

Siniša Mihajlović i Savo Milošević, kao i ministarka sporta Alisa Marić, održali su javni čas tolerancije i fer-pleja učenicima Osnovne škole "Karađorđe" u okviru akcije "Fer-plej je pobjeda".

Družeći se sa školarcima, Mihajlović, inače selektor fudbalske reprezentacije Srbije, otkrio je da je odluku da postane trener donio, jer u mladosti nije imao osobu koja bi ga posavjetovala da ne pravi greške.

"Mnogo volim djecu. Ona su naša budućnost, zato sam došao da pričam koliko je fer-plej važan u sportu jer može da se prenese na život. To je razlog zašto sam postao trener, u mladosti nisam imao nekoga ko će me izvesti na prvi put, pravio sam gluposti, pa sam želio da budem taj neko mojim igračima", naveo je Mihajlović.

On je dodao da fer-plej u sportu podrazumijeva ne samo poštovanje protivnika na terenu, već i u svakodnevnom životu, kao i poštovanje obilježja protivničke ekipe, sudija, navijača i novinara.

"Najbitnija stvar fer-pleja je discipilina, kakva je u fudbalu, takva bi trebalo da bude i u školama. Utakmica se ne dobija lukavstvom, mada to i nije toliko loša osobina, ali moraju da postoje i druge stvari - profesionalizam, talenat, poštovanje protivnika i fer-plej", objasnio je Mihajlović.



Nekadašnji golgeter Partizana i rekorder po broju utakmica za nacionalni tim, Milošević rekao je da mu je čast što je dio akcije "Fer-plej je pobjeda".

"Mi smo jedna od najvećih sportskih nacija s obzirom na broj ljudi u zemlji i na to koliko se njih bavi sportom. Ranije je to bila lijepa slika koju smo slali svijetu, ali smo došli u situaciju da preko sporta šaljemo loše poruke. Moramo da kroz sport vratimo dobar imidž, jer tu je svaki rezultat posljedica teškog i vrijednog rada", rekao je Milošević.

On je objasnio da je fer-plej trpeljivost i da je od ključnoga značaja za srpsko društvo.

"Bitno je da pokažemo da razumijemo druge i poštujemo razlike", naglasio je direktor svih selekcija Fudbalskog saveza Srbije.

Ministarka Marić istakla je da je Vlada Srbije 2013. proglasila godinom tolereancije i fer-pleja i da će tom prilikom legende sporta obići Srbiju i mladima prenositi iskustvo.

"Naš cilj je da pošaljemo poruku fer igre. Kada ne bi postojalo rivalstvo između klubova, kada bi bila samo Crvena zvezda ili samo Partizan, pobjeda u nekim utakmicama ne bi bila toliko bitna. Milošević i Mihajlović pokusaće da objasne djeci šta je fer-plej u sportu, prenijeće im svoja iskustva iz kojih može dosta da se nauči", podvukla je Marić.

(Tanjug, MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC