• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Marakana" impresionirala "Pit bula"

Luis Garido pozitivno iznenađen veličinom kluba u koji je došao. Posebno ga zadivili stadion i trofejni muzej.

 "Marakana" impresionirala "Pit bula"  Izvor: MONDO

Reprezentativac Hondurasa Luis Garido (22) u petak je predstavljen javnosti kao novo pojačanje Crvene zvezde. Drugo ove zime, poslije povratka Nikole Petkovića.

Garido je u domovini igrao za Olimpiju, a na "Marakanu" ga je doveo sportski direktor Zoran Stojadinović, koji kaže da je njegove igre pratio prošlog ljeta na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Gledao sam Garida četiri puta uživo i na sedam-osam video snimaka cijelih utakmica u kojima je igrao. Kada sam ga gledao igrao je za reprezenatciju Hondurasa do 23 godine, ali je u međuvremenu postao član A selekcije. Njegov nadimak je "Pit bul" zato što se uvijek maksimalno žrtvuje na terenu. Ja sam predložio da ga dovedemo, naravno u dogovoru sa trenerom Jankovićem, i mislim da sam pogodio", rekao je Stojadinović.

Ugovor sa Garidom potpisan je do kraja ove sezone, ali Crvena zvezda ima pravo prvenstva kupovine ovog igrača ukoliko odluči da ga zadrži.

"Olimpija ga je pustila na pozajmicu jer znaju da nemamo para da platimo cijeli transfer, a i bolje je ovako, da ga prvo provjerimo. Njegov menadžer mi je rekao da su ga pustili da dođe i da bi mu se zahvalili za igre prethodnih sezona, odnosno da bi pokušao da nađe dobar evropski angažman i da zaradi", otkrio je sportski direktor crveno-bijelih.

Luis Garido će u Crvenoj zvezdi nositi broj 20 na dresu, a o prvim utiscima u novom klubu kaže da su veoma pozitivni.

"Došao sam u veliki klub. Imam sve riječi pohvale i pozitivno sam iznenađen. Raspitivao sam se dosta o klubu i znam da je najveći sa ovih prostora. Iznenađen sam na kakvom je nivou. Nadam se da ću doprinijeti da smanjimo razliku i uzmemo titulu. Zahvalan sam Bogu što mi je dao mogućnost da dođem u veliki klub kao što je Zvezda", preveo je Stojadinović novinarima Garidovu izjavu.

Na pitanje Garidu koliko je upoznat sa finansijskim problemima koje Zvezda ima, Stojadinović je imao komentar u šaljivom tonu, ali sa jasnom porukom.

"Dobro je da je potpisao! Nemoj o tome", kazao je uz osmijeh.

Sportski direktor Crvene zvezde rekao je da klub priželjkuje da u narednih nekoliko dana proda nekog igrača, ali da konkretnih ponuda - NEMA.

"Priželjkujemo da se nešto desi. Daj Bože da se nešto desi, prelazni rok je još otvoren u Rusiji, Kini... Ali, konkrenih ponuda nema".

Kada su dolasci u pitanju, Stojadinović je otkrio da još postoji nada da reprezentativac Švedske Niklas Bakman pojača crveno-bijele.

Stojadinović je dodao i da se Nikola Maksimović vraća u Beograd poslije (za sada) neuspjelog transfera u engleski Fulam, ali da vjerovatno opet neće putovati sa ekipom u Antaliju, na drugi dio priprema.

"Po ugovoru koji ima sa Apolonom, on mora da ostane u Zvezdi do juna. Mislim da neće ići u Antaliju, ali kada se ekipa vrati neka se bori za mjesto u timu. Ako možemo da iskoristimo igrača koji je već prodat to je samo nama plus", kazao je Zoran Stojadinović.

(J. T. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC