• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Đurđić i Kuzmanović odmah "u vatri"

Debitant i povratnik u orlove biće dio startne postave koja će se u srijedu suprotstaviti Kipru. Povrede Brkića i Markovića ne brinu selektora.

 "ORLOVI": Đurđić i Kuzmanović odmah "u vatri" Izvor: MONDO

"Kad kažem Kipar ne mislim na Hrvatsku", sažeta je poruka šefa struke reprezentacije Srbije Siniše Mihajlovića sa konferencije za novinare u subotu.

U hotelu Hajat pročitao je spisak igrača na koje računa za put na Kipar, na posljednju kontrolnu utakmicu pred nastavak kvalifikacija za Mundijal i važan duel u Zagrebu, 22. marta.

Iznenađenja su izostala. Što je najavljeno - to je i ostvareno. Mihajlović je u tim uvrstio debitante Nikolu Đurđića i Branislava Trajkovića, a poslije kraće pauze vezni red ojačao je i Zdravkom Kuzmanovićem. Na okupljanje stiže i Dušan Basta, koji je i jesenas trebalo da zaigra, ali ga je u tome spriječila povreda.

"U ekipi su dva nova igrača, Đurđić i Trajković. Nikolu sam gledao u Njemačkoj prošle nedjelje i mislim da mu je slaba ekipa. On će početi u srijedu. Trajković je tu i debitovaće jer je Nikola Maksimović bez kluba", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Slučaj Zdravka Kuzmanovića prilično je zbunio fudbalsku javnost prije nekoliko mjeseci.

Selektor ga se odrekao zato što ga je prvenstveno vidio kao polušpica, a ne kao zadnjeg veznog, na kojoj je igrao u većini od prethodnih 46 nastupa za nacionalni tim.

Stoga je Mihajlović detaljnije obrazložio njegov poziv.

"Kuzmanović se vratio u tim i počeće utamicu. Mislim da nije najpogodniji za sistem 4-2-3-1, na kome insistiram, ali ću probati da vidim da li sam u pravu ili nisam. On i Đurđić su sigurni za mjesto u startnoj postavi, za ostale ćemo vidjeti".

Kuzmanović je nedavno pojačao Inter. Mihajlović je dugo nastupao na Đuzepe Meaci, ali nije učestvovao u tom transferu.

"Zvao me je Ivan Kordoba, razgovarali smo, ali nisam uticao na to. Nadam se da će Zdravko tamo igrati u kontinuitetu".

Selektor je tokom konferencije otkrio i da će u srijedu u zadnjoj liniji od početka igrati Milan Biševac i Nenad Tomović, iako nemaju pravo nastupa u Zagrebu.

"Ne probam ekipu samo za tu utakmicu, već i za meč sa Škotskom, četiri dana poslije", obrazložio je selektor i dodao da od igrača neće tražiti pobjedu, ali...

"Jasno je da ne idemo da izgubimo", uz osmijeh je rekao Mihajlović.

Povrede golmana Željka Brkića i napadača Lazara Markovića ga brinu. Najveća mu je želja da do Hrvatske "stanu na noge".

"I za Novu godinu rekao sam da mi je najveća želja da svi budu zdravi. Tako je još. Najviše bih volio da u Hrvatsku dođemo sa zdravim i spremnim igračima. Ako je potrebno da budu povrijeđeni, bolje sad nego tad. I Brkić i Marković su i ranije pozivani i ako zasluže poslije povreda opet će biti u ekipi".

Duelu sa Hrvatskom još nije htio da pridaje prevelik značaj, ističući da je to te utakmice ostalo još dva mjeseca.

"Polako se diže atmosfera za tu utakmicu i mislim da je rano za to. Meni je zadatak da igrači imaju što manji pritisak. Vjerujem da će biti drugačije od posljednjih duela, jer smo tada svi mi na terenu živjeli u toj zajedničkoj državi. Ovi mladi momci nemaju taj osjećaj. Njima to manje - više može da bude isto kao duel sa Belgijom", rekao je selektor.

Iako je Srbija u dosadašnjem toku kvalifikacija osvojila samo četiri boda i iako zaostaje za glavnim rivalima za plasman na Mundijal, Mihajlović ne gubi nadu i vjeruje da bi eventualna pobjeda u Zagrebu potpuno promijenila stvari u kvalifikacionoj grupi.

Ko će nastupiti na travnjaku igrališta u Maksimiru i da li će u ekipi, kao i 1999. godine, igrati Dejan Stanković biće poznato u narednih deset do 15 dana. U svakom slučaju poslije okršaja sa Kiprom u Nikoziji.

"Orlovi" će se suprotstaviti Kipranima u srijedu u 17.00 časova na GSP stadionu.

Reprezentativci Srbije će se okupiti u Nikoziji. Prvi trening odradiće u ponedjeljak u popodnevnim časovima.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC