• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grujić: U Borcu do kraja karijere!

Vladan Grujić se poslije devet godina igranja u inostranstvu vratio u Borac sa namjerom da u banjalučkom klubu ostane do kraja karijere!

 Grujić: U Borcu do kraja karijere! Izvor: MONDO

Iako je sa čelnicima kluba dogovorio angažman samo u proljećnoj polusezoni, Grujić je za "Press RS" podvukao da je izvjestan ostanak na Gradskom stadionu čak do kraja karijere, koju je počeo još 1989. godine, kada je kao osmogodišnji dječak došao na svoj prvi trening.

Njegov povratak donio je Banjalučanima dodatni kvalitet na sredini terena, a nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine naglasio je da s ovim timom crveno-plavi mogu da ispune osnovni cilj i izbore novi plasman u Evropu.

Interesantno, na njegovu adresu ove zime je stigla i konkretna ponuda od zeničkog Čelika, međutim, za Grujića dileme nije bilo, odlučio se za Borac.

"Moram da kažem da je trener Čelika Vlado Jagodić bio jako korektan i da je stvarno imao želju da dođem u Zenicu. Mi smo dugo bili u kontaktu i, kada god je postojala mogućnost da dođem, uvijek me zvao. I uprava Čelika mi je uputila konkretnu ponudu, ali je presudilo to što sam ovdje kod kuće i mislim da sam donio ispravnu odluku. Uostalom, tu sam proveo najljepše godine i jako mi je drago što sam se vratio", rekao je Grujić.

Nakon odlaska u Keln, dva puta se vraćao u BiH, jednom na "Koševo", drugi put u Laktaše, ali ne i u Borac.

"Kada mi je istekao ugovor sa Liteksom, iskreno, niko me iz Borca nije kontaktirao, tako da sam prihvatio ponudu Sarajeva. Ne znam šta je razlog, možda ljudi čak nisu ni znali da sam slobodan. Generalno, mislim da bi uprava Borca, ne mislim sad na ovu, već uopšte, morala da bude u malo boljem kontaktu sa svim svojim nekadašnjim igračima, bez obzira gdje se trenutno nalaze. Nije toliki problem ponekad nazvati, upitati gdje si i šta radiš, jer nikad se ne zna gdje će ko završiti kao trener ili menadžer i kada će vam zatrebati nečija pomoć".

Grujić je naglasio da nikakvih problema nije imao dok je nastupao za Sarajevo.

"Naprotiv, bio sam jedan od ljubimaca publike. Nikada neću zaboraviti kada smo osvojili titulu i kada je na proslavi kod 'Vječne vatre' bilo preko 30.000 navijača. Ja sam tada živio na Čengić vili i sutradan, kada sam izašao da odem do prodavnice, na jednom velikom zidu sam ugledao ogroman grafit na kojem je pisalo 'Grujo, Srbine, 'Horde zla' su uz tebe!'".

Novo pojačanje Banjalučana smatra da Borac sada imam dobar tim na svim linijama.

"Za ovih nekoliko dana, koliko sam trenirao sa igračima Borca, vidio sam da su svi oni, bez obzira da li mlađi ili stariji, jako karakterni. Takođe, i stručni štab na čelu sa Slobodanom Starčevićem jako dobro radi svoj posao, na visokom profesionalom nivou, bez obzira na sve probleme sa kojima se suočavaju".


Grujić generalno ne voli da daje obećanja, ali ovaj put je siguran da će Borac po četvrti put uzastopno izboriti nastup u Evropi.

"Ne volim da nešto obećavam unaprijed, ali u ovom slučaju, ako ne bismo izborili Evropu, to bi bila prava katastrofa! Da je Borac sa ovakvom ekipom ušao u prvenstvo, mislim da bi titula bila gotovo izvjesna".


Interesantno je da je Gruja igrao zajedno sa gotovo svim trenerima iz stručnog štaba ekipe sa Gradskog stadiona.

"Bio sam junior i sjećam se Slobodana Starčevića, koji je tada bio pri kraju karijere. Kada sam prešao u prvi tim, tamo se već bili Oliver Jandrić, Milorad Bilbija i Radovan Gajić. Ubrzo je Bilbija prestao sa aktivnim igranjem, a ja sam onda dugo bio saigrač Gajiću i Jandriću. Bili smo u onoj sjajnoj generaciji koja se 2000. godine okitila titulom prvaka Republike Srpske. A u Borcu i Laktašima sam igrao i sa sadašnjim sportskim direktorom Darkom Ljubojevićem. Takođe, drago mi je da se vratio i Darko Maletić, zajedno smo prošli sve, od pionira do prvog tima Borca, čak smo i kumovi! Tu su i Siniša Marčetić i Dalibor Teinović, pa Vule Trivunović i Draško Žarić. Eto, sad ću zaigrati zajedno sa Bilbijinim sinom Nemanjom", zaključio je Grujić.

(MONDO, foto: Borac-sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC