• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ORLOVI: Dva poraza, dvije pobede, pa?

U mečevima sa Čileom i Kiprom, Srbija je vezal dvije pobjede prvi put od septembra 2011. godine i duela sa Sjevernom Irskom i Farskim Ostrvima.

 ORLOVI: Dva poraza, dvije pobede, pa? Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je u srijedu uveče na Kipru domaćina rezultatom 3:1 nakon što je prva primila gol na praznom "GSP" stadionu u prestonici, Nikoziji.

Bila je to uspješno obavljena posljednja provjera pred presudna dva meča na putu ka Brazilu 2014. godine, ujedno i prvi put da su "orlovi" vezali dvije pobjede od septembra 2011. godine, kada smo u četiri dana savladali nejake Sjeverne Irce u Beogradu (1:0) i Farska Ostrva u gostima (1:3).

Od tada, do juče, Srbija je pod Vladimirom Petrovićem Pižonom, v. d. selektorom Radovanom Ćurčićem i aktuelnim Sinišom Mihajlovićem odigrala 14 utakmica, dobila dvije, remizirala u četiri i izgubila čak osam, računajući i posljednje dvije takmičarske, zbog kojih i slijedi "martovsko ludilo".

Da li je optimizam srpskih reprezentativaca poslije kiparskih 3:1 i pobjede od 3:0 nad Čileom u Sent Galenu krajem prošle godine opravdan? Mogao bi da bude, ali pravi odgovor dobićemo tek 22. marta uveče kada bude odigrana utakmica na "Maksimiru" između Hrvatske i Srbije.



Potom, četiri dana kasnije, Srbi dočekuju Škotsku u možda i rezultatski nebitnoj utakmici. Toga su svjesni i srpski najbolji fudbaleri, koji su rastajući se u Nikoziji pričali najviše o - Hrvatima.

"Mislim da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Rekao bih da smo samo protiv Makedonije loše izgledali. Generalno, mislim da smo napredovali i da ćemo biti samo još bolji", rekao je dvostruki strijelac Dušan Tadić, koji je započeo preokret protiv Kiprana.

"Najbitnije je da se dobro istrčimo, upoznamo i uigramo još bolje, ali svakako da prija što smo pobijedili".

Tadić je, kao standardan fudbaler srpske reprezentacije od dolaska Mihajlovića u maju prošle godine, svjestan koliko je ekipa ispustila u oktobarskim porazima od Belgije (0:3) i Makedonije (1:0). Kraće rečeno, zna da nam sa četiri boda iz četiri meča "igra" samo pobjeda u Zagrebu.

"Znamo da moramo da pobijedimo tamo i tako ćemo se pripremati. Najbitnije je da svi budu zdravi", staloženo je rekao napadač Tventea, koji se ne uzbuđuje zbog dominantnog izdanja Hrvata protiv Južne Koreje.

"Svaka im čast. Imaju dobru reprezentaciju, ali vidjećemo kako će im biti protiv nas".

Strijelac treneg gola za srpski tim, Dušan Basta, smatra da je svaka pobjeda važna u trenutku kada "orlovi" sakupljaju samopouzdanje, iskustvo, mirnoću, rutinu...

"Žao mi je što je bilo malo publike i što nije bila fudbalska atmosfera, ali najvažnije je pobjeđivati. Nama je svaka pobjeda veoma bitna, nebitno da li protiv jačeg ili slabijeg protivnika. Tražili smo igru, mislim da to sve izgleda bolje sada, da iz utakmice u utakmicu napredujemo. Nadam se da ćemo biti dobri i protiv Hrvata i da ćemo zabilježiti pobjedu", rekao je fudbaler Udinezea, koji smatra da je meč na "Maksimiru" derbi grupe.

"Biće sigurno teško, Hrvatska ima dobru reprezentaciju. To je sigurno derbi grupe, a derbi se igra srcem i uvijek je neizvjesno".

Ipak...

"Treba igrati hladne glave, iako će to biti utakmica sa dosta naboja. Trebalo bi ući sportski, razmišljati samo o terenu, pa neka pobijedi bolji. Ne gledamo ih, gledamo nas i kako da popravimo našu igru", odbio je Basta da komentariše formu ekipe Igora Štimca.



Srbija je nestrpljivo čekala debi Nikole Đurđića, koji se nadavao golova u prethodnih godinu dana u Norveškoj i Švedskoj, prije nego što je nedavno prešao u Njemačku, u Grojter Firt. Da je reprezentacija nešto više od klupskog fudbala, Đurđić je osjetio već na debiju.

Pomalo je samokritičan i nada se novoj šansi.

"Nadao sam se iskreno malo boljem debiju. Ukoliko u budućnosti budem dobijao priliku, doći ću sa više samopouzdanja. Dobro je, lijepo je početi pobjedom, doći ove i vidjeti kako to sve izgleda, osjetiti kako je to biti reprezentativac", rekao je Vranjanac, koji se potom okrenuo učinku cijelog tima - što je prema njegovom mišljenju svakako važnije:

"Ekipa je sada već vezala nekoliko dobrih igara zaredom, kontinuitet je važan naravno, naročito pred utakmice sa Hrvatima i Škotima i nadam se da ćemo to iskoristiti".

Poslije dva takmičarska poraza, "orlovi" su zabilježili dvije pripremne pobjede. Ne bi valjalo da nastave u tom ritmu.

(N. J. - MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC