• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Zvezda da prijušti Tijaga Elena?

U trenutku kad klub pokušava da pronađe novac za licenciranje dva dovedena pojačanja, sportski direktor Crvene zvezde razmišlja i o trećem.

 Može li Zvezda da prijušti Tijaga Elena? Izvor: MONDO

Navijački porta "Redstarbelgrade" najavio, a sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović za "Mozzartsport" potvrdio:

Tijago Eleno (24) je igrač o kom se razmišlja u Ljutice Bogdana 1a.

Ali, između razmišljanja i predstavljanja dugačak je put i vodi direktno preko deblokade računa, izmirenja dugova prema klubovima, bivšim trenerima i igračima radi dobijanja prava za licenciranje i potom obezbjeđivanju određene sume novca za platu igrača, makar to bila i pozajmica.

Pomalo kontradiktorno, u danima kada predsjednik Dragan Džajić, potpredsjednik Nebojša Čović, pa i sam sportski direktor Stojadinović priznaju da će klub teško pronaći novac (a vrijeme je izgleda dobio) da registruje prethodna dva pojačanja, Nikolu Petkovića i Luisa Garida, Stojadinović najavljuje i treće potencijalno:

"Daj bože da dovedemo tog igrača, on jeste moja želja i razmatrali smo njegov dolazak, ali neće biti lako. Imamo rok do sutra uveče, i jedino što možemo jeste da upotrebimo Zvezdino ime kao ime velikog kluba, pa čak i predsjednikovo, ali i moje ime jer sam dugo radio u inostranstvu", rekao je Stojadinović za "Mozzartsport".

"Bilo bi sjajno da Eleno dođe, ali ponavljam: neće biti nimalo lako jer znate i sami u kakvoj smo situaciji. Dakle, Eleno je naša želja".

Istovremeno, predsjednik Džajić je za "Sportski žurnal" rekao:

"I na početku prelaznog roka sam rekao da neće doći veliki broj igrača, ne zato što nemamo ideje, već što nije realno. Postoje i sad igrači koji nas zanimaju, međutim, zbog cjelokupne situacije ne možemo da ih priuštimo".

Potpredsjednik Čović podsjetio je u izjavi za MONDO da se blokada računa povećala u nedjelji isteka prelaznog roka (petak, 8. februar u ponoć).

Imaju li Džajić, Čović i Stojadinović "keca u rukavu"? Za sada, izgleda, uspjeli su da uz pomoć nekolicine klubova Superlige, izdejstvuju kod FSS pomjeranje roka za licenciranje igrača na 26. februar, odnosno početak proljećnog dela Superlige Srbije.

Ko je Tijago Elenio, igrač kojeg "Redstarbelgrade" predstavlja kao "zvijer", "štoper kalibra kakav do sada nije igrao za neki klub u regionu".

Elenio je rođen 17. avgusta 1988. godine i ponikao je u Kruzeiru, za koji je od 2006. do 2010. godine odigrao 104 utakmice. Tada je, pomalo čudno, prodat urugvajskom drugoligašu Deportivu Maldonadu, koji je prošle sezone bio 11. u Segundi.

Ipak, Elenio nije odigrao nijedan meč za ovaj tim, uprkos tome što je Depor iz Maldonada za njega platio 900.000 evra u julu 2010. godine. Ispostavilo se da je Elenio tada postao takozvani "menadžerski igrač", odnosno igrač za "rentu" velikim klubovima i to nije ništa strano u južnoameričkom fudbalu.

Mjesec dana nakon što je "prešao" u Deportivo, bio je pozajmljen slavnom Korintijansu, za koji je igrao od septembra 2009. do decembra iste godine i za to vrijeme zabilježio tek pet nastupa za crno-bijele iz predgrađa Sao Paula, uz jedan postignut gol.

Samo na kratko "vratio" se u Urugvaj i već narednog mjeseca, januara 2011. godine, pozajmljen je Palmeirasu, za koji je nastupao naredna 23 mjeseca, odnosno do decembra 2012. godine. Za skoro dvije pune godine među zeleno-bijelima, takođe trofejnom i popularnom klubu iz Sau Paula, Elenio je odigrao 46 utakmica i postigao jedan gol.

U prvoj sezoni, 2011. godine, sa Palmeirasom stigao je do 11. mjesta u šampionatu, a naredne godine - govoto nevjerovatno - Elenio i Palmeiras osvojili su Kup Brazila i ispali iz elitnog društva, zauzevši 18. mjesto u konkurenciji 20 klubova.

Posljednji poraz u nizu, poslije kojeg je završen njegov dvogodišnji staž u klubu, Palmeiras je doživio početkom decembra od Santosa (1:3).

Menadžeri sada traže nov klub za Elenija i on je nedavno ponuđen Crvenoj zvezdi, koja u paničnoj potrazi za pojačanjem u zadnjoj liniji u "zvijeri" vidi bar privremeno rješenje. U četvrtak u ponoć biće još 24 časa da se transfer realizuje.

Može li Crvena zvezda to da ostvari?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC