• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zvezda dovela napadača "u minut do 12"

U posljednjim trenucima prelaznog roka iznenađenje! Abiola Dauda biće napadač crveno-bijelih, potvrdio je za MONDO potpredsjednik Crvene Zvezde.

 MONDO: Zvezda dovela napadača "u minut do 12" Izvor: MONDO

Ekipa Aleksandra Jankovića pojačana je bukvalno u posljednjim minutima prelaznog roka!

Fudbaler Crvene zvezde u petak uveče postao je Nigerijac Abiola Dauda, 25-godišnji napadač, kojem je ove zime istekao ugovor sa švedskim prvoligašem Kalmarom, za koji je 180 centimetara visoki centarfor od 2008. do danas postigao 44 pogotka, uz 16 asistencija na skoro 160 utakmica.

Informaciju o dolasku novog napadača među crveno-bijele MONDU je u petak, nešto poslije ponoći i isteka prelaznog roka u Superligi, potvrdio potpredsjednik kluba Slaviša Kokeza.

"Uradili smo veliki posao. Pregovori nisu bili jednostavni ni laki, ali smo uspjeli da u posljednjim trenucima dovedemo novog napadača. Smatramo da će biti značajno pojačanje i veliki plus za ekipu", izjavio je Kokeza za MONDO.

Crveno-bijele je u petak i definitivno pojačao Luis Garido, koji je do pred ponoć bio jedino pojačanje vicešampiona Srbije uz povratnika Nikolu Petkovića.

Dolaskom Abiole Adededžija Daude postalo je jasno da od komplikovane sage o transferu Brazilca Tijaga Elena u Crvenu zvezdu neće biti ničega. Napad Crvene zvezde tako je postao jači za 25-godišnjeg napadača koji je karijeru počeo u Zimbabveu i onda preko švedske treće lige došao do dresa Kalmara, šampiona Švedske za 2008. godinu.

Daudina vrijednost na tržištu procjenjuje se na oko milion evra, ali važno je napomenuti da on u Crvenu zvezdu dolazi kao slobodan igrač, dakle bez obeštećenja.

Klub iz Ljutice Bogdana je prethodnih dana bio u centru pažnje i zbog odobrenog zahtjeva upućenog Fudbalskom savezu Srbije, kojim je tražio dodatni rok za izmirenje dugova prema bivšim trenerima i igračima. FSS je postpupio u skladu sa tim apelom i odlučio da superligašima omogući još 15 dana za licenciranje igrača.

"Sve" što je sada potrebno da uradi Uprava Crvene zvezde je da izmiri dugove i registruje Petkovića, Garida, koji je od danas na pripremama i dočeka Daudu sa spremnom licencom za proljećni dio šampionata.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC