• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković za MONDO: Igraćemo s tri napadača

Zvezda će igrati s trojicom u špicu, Bajković ostaje "broj 1", Maksimoviću vrata prvog tima nisu zatvorena, a o Jovanoviću - kasnije...

  Janković za MONDO: Igraćemo s tri napadača  Izvor: MONDO

Jutro posloke završetka zimskog prelaznog roka, tokom kojeg je Crvena zvezda dovela trojicu igrača, jednog u svakoj liniji tima, trener ekipe Aleksandar Janković pristao je na kratak raport za čitaoce MONDA.

Nešto proke ponoći, Jankoviću je iz Beograda javljeno da nije dobio defanzivca Tijaga Elena, ali jeste, pomalo neočekivano, centarfora Abiolu Daudu, o čemu je MONDO javnost obavokestio tokom prethodne noći, u "sitne sate".

"Nisam, naravno, imao prilike da gledam Daudu, ali kao što sam više puta do sada isticao, imam veliko povkerenje u prockene sportskog direktora Zorana Stojadinovića i ne sumnjam da se radi o kvalitetnom igraču. Jedva čekam da nam se pridruži, da vidim u kakvoj je fizičkoj kondiciji, a onda gdke i kako možemo da ga upotrebnimo", kaže Janković.

On ne žali za Elenom, kao ni činjenicom da pored Nikole Petkovića nije doveden još jedan pouzdan defanzivac, već smatra da na raspolaganju ima sasvim dovoljno igrača za 15 prolkećnih utakmica u kojima će cilj biti da se nadoknadi šest bodova zaostatka za Partizanom.

"Finansijska situacija dikirtira naš prelazni rok. To je realnost. Kao trener sam koncentrisan na rad sa momcima koje imam i zadovoljan sam postojećim kadrom, uz dodatak da svaki trener voli još i više kvalitetnih igrača u timu".

Janković će se, htio-ne htio, u odbrani ovog proljeća osloniti na talentovane, ali nedovoljno iskusne Uroša Spajića, Aleksandra Pantića i verovatno "rehabilitovanog" Jovana Krnetu. Ipak, isključenje Spajića u pobjedi nad Ridom od 3:0 govori da ovaj srčani mladić mora još mnogo toga da nauči.

Nije samo Spajić dobio crveni, već i golman Aleksandar Kirovski.

Kako to komentarišete?

"Jak vjetar prouzrokovao je da loše procijenimo neke lopte i da kasnimo sa startovima, što predstavlja veliku školu za Krovskog i Spajića. Da su kartoni došli kao posljedica prigovora ili lošeg ponašanja bio bih zabrinut, ovako nisam".

Da li je Boban Bajković i dalje "broj 1"?

"Jeste", kratko je odgovorio.

A, da li će mladi Vukan Savićević biti novi Zvezdin "plejmejker" na proljeće?

"Dobio je veliku šansu za koju se sam izborio. Na njemu je da je iskoristi do kraja".

Ko se najozbiljnije nametnuo od igrača koji jesenas nisu bili u prvom planu?

"Nije moj stil da pričam o pojedincima, sve te odgovore dobićete kroz sastave timova tokom proljećne polusezone".

Da je danas utakmica sa Javorom da li biste imali jasnih 11 u glavi?

"Da, naravno".

Sa jednim ili dvojicom napadača?

"Sa trojicom".

Da li će Crvena zvezda na proljeće primati manje golova nego jesenas?

"Hoće, sigurno", najavljuje Janković.

U periodu takozvanog "brušenja forme", na čemu ćete staviti akcenat?

"Radimo od početka na defanzivnoj stabilnosti. Sa te strane nam je pozitivna stvar što nam Rid za 90 minuta nije došao do gola. Insistiramo na čvrstoj, agresivnoj i odgovornoj igri i sa te strane moram da budem zadovoljan svime što su momci pokazali. Ima prostora za mnoge korekcije i neke stvari će se još kristalisati kad dođe svježina", kaže Janković i dodaje:

"Nastavljamo sa radom i sa ispravljanjem svega što je potrebno".

U kom pravcu ide "slučaj Milan Jovanović"? Da li će on i pod kojim uslovima biti vraćen u takmičarski pogon?

"O tome ćemo pričati kad se vratimo u Beograd", ostavio je Janković razgovor o "Mrvi" za kraj februara, kada bi i trebalo da počne prvenstvo.

Osim ukoliko vremenski uslovi ne pomjere 16. kolo za početak marta.

Koji su izgledi da, poslije svega, Nikola Maksimović zaigra za Crvenu zvezdu?

"Maksimović je profesionalac i pod ugovorom je. Biće u konkurenciji kao i ostali. Da li će igrati zavisi i od njega, ali i od igrača koji su sada dobili šansu".

Kakav je vaš prvi utisak o Luisu Garidu?

"Biće nam potrebno nekoliko dana da utvrdimo u kakvom se fizičkom stanju nalazi. Očekujem da će brzo zaigrati, ali u početku ne duže od 45 minuta. S obzirom na to da je nedavno odigrao 90 minuta za reprezentaciju Hondurasa, vjerujem da je u takmičarskoj formi i da ne zaostaje na polju fizičke pripreme. To bi mnogo značilo i njemu, a i nama".

Pomalo čudno, nijedan od igrača koji su jesenas bili u prvom planu nije otišao ove zime. Da li to negativno utiče na igrače koji su bili, ili trebalo da budu, na "izlaznim vratima"?

"Ne primjećujem na njima pad koncentracije ili motiva. Naprotiv, svi igrači rade punom parom. Najbolji će igrati nevezano za to da li su bili na 'izlaznim vratima' ili ne", rekao je za kraj trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Crveno-bijeli vraćaju se u Beograd 21. februara, sedam dana pre utakmice sa Javorom u Beogradu. U međuvremenu, trebalo bi da odigraju osam pripremnih utakmica.

(N. Janković - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC