• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Nismo "stopirali" Zvezdina pojačanja

Čačani izdali saoštenje i objasnili da je jedini razlog puštanja mjenice crveno-bijelima nepoštovanje dogovora dva kluba.

 BORAC: Nismo "stopirali" Zvezdina pojačanja  Izvor: MONDO

Fudbalski klub Borac iz Čačka dan uoči završetka prelaznog roka pustio je mjenicu Crvenoj zvezdi u visini od 118.000 evra i rukovodstvu ekipe iz Ljutice Bogdana zadao mnogo problema.

U saopštenju Čačana navodi se da cilj puštanja mjenice nije bio da Zvezdi stopira dovođenje novih igrača, već nepoštovanje dogovora dva kluba, koji je rezultirao da se "zebre" nađu u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

"Finansijske obaveze FK Crvena zvezda prema našem klubu traju od 2009. godine, kada je naš nekadašnji igrač Darko Lazović prešao u redove beogradskog kluba. Nakon Lazovića, novi igrači Crvene zvezde su postali Marko Mugoša i Filip Mladenović.

Od trenutka prvog transfera, napravljeno je ukupno devet reprograma novčanog duga, koji nisu ispoštovani od strane FK Crvena zvezda. Kada god je glavna tema bilo licenciranje igrača za domaća i međunarodna takmičenja, naš klub je činio ustupke u namjeri da sportski i dostojanstveno pomogne beogradskom klubu.

Posljednji dogovor rukovodstava dva kluba je napravljen u Beogradu 29. januara 2013. godine. Tog dana je postignut dogovor da ukupan dug prema našem klubu u iznosu od 603.000 evra bude izmiren u 13 rata, zaključno sa januarom 2014. U želji da se pomogne novom rukovodstvu FK Crvena zvezda, povučene su četiri mjenice koje su aktivirane u periodu od 17. aprila do 17. decembra 2012. u iznosu od 62 miliona dinara", stoji u saopštenju Borca.

Čačanski klub navodi da je napravio ustupak da se pomogne Zvezdi, tako što je dogovoreno da se do 4. februara povuku sve četiri mjenice i ujedno uzme 13 novih mjenica na osnovu dogovora postignutog pet dana ranije na sastanku rukovodstava dva kluba u Beogradu.

"Uz molbu generalnog sekretara Zvezde Zečevića i potpredsjednika Čovića aktiviranje prve mjenice u iznosu od 118.000 evra je prolongirano do posljednjeg trenutka od strane našeg kluba. Upozorenjem banke da ističe zakonski rok validnosti pomenute mjenice naš klub je bio primoran da pusti istu. Po dogovoru rukovodstava oba kluba, preostali dug je podijeljen u 12 jednakih mjesečnih rata, do izmirenja ukupnog duga u iznosu od 603.000 evra.

Još jednom decidirano tvrdimo i upoznajemo sportsku javnost, da je jedini razlog puštanja mjenice nepoštovanje dogovora dva kluba, koji za proizvod ima tešku finansijsku situaciju u koju smo dospjeli u veoma bitnom trenutku za fudbalski klub Borac, uz potpuno razumijevanje finansijskih problema u kojima se nalazi FK Crvena zvezda", naveo je u pisanoj formi FK Borac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC