• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Vermezović na slatkim mukama

"Tim se skoro iskristalisao". Tumbaković o navijačima: "Trudićemo se da budu normalni".

 PARTIZAN: Vermezović na slatkim mukama  Izvor: MONDO

"Hajde, momci, da malo izbacimo te maligane koji su vam se nakupili u organizmu tokom vikenda", rekao je u šaljivom tonu trener Partizana Vladimir Vermezović igračima na početku jutrošnjeg treninga u "Zemunelu".

Fudbaleri su se okupili na centru, trčkarali, razgibavali se, bilo je tu i grudvanja, jer su tereni u "Zemunelu" pod snijegom. Ali, bilo je idealno za rad. Sunce, ne previše hladno, dobra atmosfera među ekipom (Ivan Ivanov jedini u šortsu!).

Poslije trčanja, uslijedila je fuca na dva gola, malo zadirkivanja i svi na tuširanje. U ponedjeljak ih očekuje još jedan trening, u utorak dva, a u srijedu crno-bijeli odlaze u Portorož na posljednju fazu priprema, tokom koje će odigrati i dva meča sa slovenačkim ekipama Goricom i Koper. U Portorož idu svi osim Žarka Tomaševića koji ostaje na terapijama.

Tokom prve faze priprema na Tari MONDO je pitao trenera Vermezovića da li bi bio zadovoljan da mu sada kažu da je prelazni rok završen, a da više niko neće doći? U tom trenutku jedina pridošlica bio je vezista Eliomar Silva. I Vermezović je rekao da bi mu to bilo sasvim u redu.

MONDO je u ponedjeljak postavio isto pitanje treneru crno-bijelih.

"Ja sam uvijek zadovoljan, svjestan sam čime Partizan raspolaže i želje i snovi me ne opterećuju. Momci koji su ovdje imaju kvalitet, a svaki novi igrač koji dođe samo može da pojača konkurenciju. Rekao mi je Tumba (sportski direktor Ljubiša Tumbaković) da sam na slatkim mukama, jer ću imati problem da sastavim protokol od 18 igrača za utakmicu, jer je konkurencija jaka na svakoj poziciji u timu. Ali, to će isto tako biti veliki problem za igrače, jer treba da se izbore za mjesto u timu", odgovorio je Vermezović.

U međuvremenu, Partizan je doveo ofanzivnog vezistu Predraga Luku, napadača Nemanju Kojića, i štopera Tomislava Pajovića. Iz Teleoptika je priključen mlađani Marko Živković.

MONDO ga je pitao i da li će ovog proljeća napraviti takvu ekipu koja bi mogla da ostane duže na okupu, odnosno da poslije ljeta bude nadomješten eventualni odlazak igrača koji su sada nosioci igre.

"Kako sada stvari stoje ostaće svi igrači koji su tu. Spremamo tim za duži period i nadamo se da ćemo uspjeti da ga održimo na okupu ako ne bude nekih nepredviđenih problema. Lazar Marković je šraf u ovoj mašineriji", rekao je Vermezović.

Da li ima "skockan" tim?

"Da, tim se skoro iskristalisao na pripremama u Antaliji. Novi momci su donijeli nešto drugačiji pristup treningu i vjerujem da će se sa njima podići i kvalitet igre i treninga", rekao je Vermezović.

Poslije treninga predstavljani su Tomislav Pajović i Marko Živković. Iskusni Pajović koji je prošao Partizanovu školu, a afirmisao se u Radu, došao je na pozajmicu iz moldavskog Šerifa uz mogućnost da ga crno-bijeli kupe na ljeto. Imaće u tome pravo preče kupovine.

Sportski direktor Tumbaković je objasnio da je Pajović ispunio sve kriterijume koje struka traži i da je crno-bijelima neophodan štoper koji igra desnom nogom, s obzirom da sada ima one koji se prevashodno služe lijevom.

Marko Živković je igrama i ponašanjem najprije dobio poziv da bude na pripremama sa prvim timom, a kao nagrada za rad došao je i četvorogodišnji ugovor. On je iz generacije 1996. zajedno sa Lazarom Markovićem, Aleksandrom Mitrovićem, Nikolom Ninkovićem.

Što se tiče prelaznog roka, Tumbaković je ponovio da je sa dolascima igrača završeno, a da je moguće da neko ipak ode s obzirom na to da u zemljama bivšeg SSSR, azijskim i arapskim zemljama on traje do sredine marta.

"Radićemo tako da ne narušimo kvalitet, a ako neko ode pokušaćemo da doprinesemo racionalizaciji. Imamo prostora da iz gotovo svake linije tima ode po jedan igrač", rekao je Tumbaković.

"NAVIJAČE ĆEMO UČITI DA BUDU NORMALNI"

Što se tiče navijača, a zna se da Partizan ima problem sa njima, Tumbaković je rekao da će se uprava maksimalno truditi da se oni ponašaju "normalno" i da njihova kultura navijanja bude na nivou.

Nije želio posebno da komentariše događaje u finalu košarkakog kupa u košarci, istakavši da problemi sa navijačima nisu samo klupski, već cijelog društva i države.

(Predrag Vujić, MONDO - foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC