• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prokleti "Enfild"

Liverpul je nastavio da gubi utakmice koje bi "morao" da dobije kod kuće.

 Prokleti "Enfild" Izvor: MONDO

Taman su fudbaleri Liverpula vezali nekoliko dobrih igara, krenuli ka vrhu tabele i... dogodio im se Vest Bromvič Albion. Drugi put ove sezone, ali sada na "Enfildu".

U posljednjoj utakmici 26. kola Premijer lige, Liverpul je doživio i drugi poraz ove sezone od tima iz Birmingema. Tim Brendana Rodžersa bio je surovo kažnjen za neiskorišćen penal kapitena Stivena Džerarda u 77. minutu, poslije čega su Garet Mekauli i Romelu Lukaku donijeli pobedu svom timu - 0:2.

Bio je to drugi poraz "redsa" od Broma ove sezone, poslije onog u Birmingemu, u prvom kolu, kada je bilo 3:0!

Po ko zna koji put pokazalo se da Liverpul ne može da dobije "manje" timove na "Enfildu", nekada stadionu koji je ledio krv u žilama protivnika, u eri kada su "redsi" bili suvereni vladari Engleske (18 titula do 1991. godine), ali i Evrope (5). Poslije dva remija na terenima kandidata za Ligu šampiona i titulu, Arsenala (2:2) i Mančester Sitija (2:2), Liverpul je nerazumljivo doživio četvrti prvenstveni poraz kod kuće.

Igrao je loše i nepovezano, imao penal i... tras!

Sa tri boda sa Mersisajda, VBA je pretekao Liverpul na tabeli. A domaćin je imao priliku da pobjedom priđe na tri boda zaostatka od najvećeg rivala Evertona, koji se nalazi na poziciji koja vodi u Ligu Evrope. Ovako - Rodžersov tim ostao je premijerligaški mediokritet, koji je postao u posljednjoj sezoni Rafaela Beniteza (2009/10).

"Ovo je veliki korak unazad. Utakmicu sa VBA vidjeli smo kao priliku da pobijedimo i nastavimo ka vrhu, ali ispostavilo se da neće biti tako", rekao je Rodžers, čiji je tim ostao sa 12 bodova zaostatka za Totenhemom, četvrtoplasiranom ekipom koja bi trenutno otišla u kvalifikacije za Ligu šampiona.



Liverpul je doživio poraz od ekipe koja nije pobijedila u posljednjih šest ligaških mečeva, od čega su pet bili poraz. U posljednje tri utakmice u ligi na "Enfildu", "redsi" su zabilježili tri pobjede bez primljenog gola, ali... Ni poslije 26 odigranih kola, Rodžersov tim ne može da se pohvali da je pobijedio ekipu iz gornjeg doma Premijer lige.

Mediokritet.

"Doživljavamo naše utakmice kod kuće kao prave prilike za pobjede, za podizanje forme. Naša energija protiv Broma je bila sjajna, ne mogu više od toga da tražim od ekipe. Ali, lopta nas nijednog trenutka nije slušala. Trebalo je više da dobijemo u ovoj utakmici", pričao je Rodžers.

"Stvarali smo šanse, držali pritisak, uložili mnogo napora za gol, ali nismo uspjeli da ga postignemo. U ovakvim utakmicama, kada postignete gol prvi, protivnik mora da se otvori i napadne. Nismo to uradili, oni su nastavili da stoje sigurno pred svojim golom i limitirali su nam prostor za manevar. Na kraju smo i kažnjeni za promašaje".

Rodžersu nije palo na pamet da kritikuje kapitena zbog promašenog penala koji bi vjerovatno dijametralno promijenio aktuelnu priču.

"Uvijek sam se divio igračima koji imaju hrabrosti da stanu i izvedu penal. Stiven je sjajan i ovo je samo nesrećna okolnost za njega. Ništa više od toga".

VBA, koji je odigrao manje utakmica u Premijer ligi nego što ih je pobijedio defanzivac Liverpula Džejmi Karager, zabilježio je tek treću "duplu" pobjedu nad slavnijim timom od kada se igra fudbal, a prvu poslije sezone 1966/67.

Koliko je Liverpul, ko zna zašto, nakupio loše karme kada igra kod kuće govori i sljedeći podatak: nijedan od posljednja četiri penala na "Enfildu" nisu crveni iskoristili u Premijer ligi. Tačnije, posljednji koji je pogodio je sada već bivši igrač Dirk Kajt, pre 21 meseca (maj 2011).

(N. J. - MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC