• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uprava Milvola šokirana svojim navijačima

Snimak na kojem navijači Milvola rasnim uvredama zasipaju fudbalera Lidsa šokirao upravu londonskog kluba.

 Uprava Milvola šokirana svojim navijačima  Izvor: MONDO

Čelnici Milvola zgroženi su televizijskim snimkom na kojem pristalice tog engleskog kluba rasno zlostavljaju fudbalera Lidsa El Hađi Dijufa tokom utakmice dvije ekipe prošlog novembra.

"Svi u fudbalskom klubu Milvol su duboko šokirani i zgroženi snimkom. Osuđujemo počinioce i tražili smo da video materijal bude dostupan policiji. Pomoći ćemo u identifikovanju osoba i nadamo se da će protiv njih biti preduzete najstrože moguće akcije", navodi se u saopštenju londonskog kluba.

Snimak televizije Skaj sport pokazao je kako navijači na vulgaran način vrijeđaju napadača Dijufa i štopera Šitua.

Fudbalski savez Engleske (FA) kontaktirao je Lids da zatraži Dijufovu verziju tog događaja.

"Zabrinuti smo zbog snimka i zatražili smo kopiju kako bismo potpuno razmotrili šta se desilo. Radićemo sa svim relevantnim organima, uključujući i policiju, kako bi se stvar u potpunosti istražila", objavio je FA.

Video pogledajte OVDJE.

Kapiten Milvola Dani Šitu, koji je crnac, rekao je da ne podnosi rasizam i da razgovara sa čelnicima kluba kako da iskorjeni taj problem iz njegove ekipe i fudbala uopšte.

"Kao kapiten Milvola mogu da kažem da je rasizam nešto što ne opravdavam i ne podnosim. U pregovorima sam sa klubom oko daljih mjera koje mogu da se preduzmu kako bi se ta stvar iskorjenila sa fudbalskih utakmica. Ne želim da ti događaji kaljaju naporan rad koji je klub uložio u rješavanje ovog problema. Učiniću sve da pomognem da se rasizam iskorjeni", naveo je Šitu.

Izvršni direktor kluba Endi Ambler pozvao je policiju da svojim delovanjem pokaže da je "takvo ponašanje neprihvatljivo na svakom fudbalskom terenu širom Velike Britanije".

On je dodao da će tim navijačima Milvola biti doživotno zabranjeno da prisustvuju utakmicama.

Prethodno se pojavio izvještaj da je napadač Boltona Marvin Sordel takođe vrijeđan na rasnoj osnovi od strane navijača Milvola u oktobru, a kao rezultat toga jednom 13-godišnjaku je zabranjeno da prisustvuje utakmicama kluba iz sjevernog Londona.

Prvi čovjek Čempionšipa Greg Klark rekao je da mora da se nastavi da se radi sa klubovima na antirasističkim programima.

"Moramo da nastavimo da radimo sa klubovima na našim antirasističkim programima koji su dogovoreni sa Fudbalskim savezom Engleske. Ako budemo napravili okruženje koje ne podržava crne igrače u suočavanju sa ovim pitanjem, onda smo uradili nešto sasvim pogrešno", rekao je Klark.

(Beta, MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC