• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Seks, droga, alkohol... užas

Menadžer Mančester junajteda rekao je da su alkohol, droga, seks, kao i novac najveće opasnosti za razvoj mladih fudbalera.

 Ferguson: Seks, droga, alkohol... užas  Izvor: MONDO

Iskusni ser Aleks Ferguson tačno zna koje stvari negativno utiču na mlade igrače.

"Mi smo izgradili klub na dovođenju mladih igrača, ali postoje određene nus pojave u razvoju fudbalera i moramo da im pomognemo. Djevojke ulaze u njihove živote, piće može da predstavlja problem takođe, kao i droga. Sve su to stvari sa kojima se mladići od 16 do 19 godina suočavaju", rekao je Aleks Ferguson za engleske medije.

On je dodao da klub utiče na mlade fudbalere da ne potroše sav novac na skupocjene automobile.

"Dosta momaka dolazi iz razorenih porodica, gdje su roditelji rastavljeni, pa moraju da se nose i sa time. Učimo ih da fudbal nije lak posao, već obaveza. Morate da budete 100 odsto posvećeni, bar u ovom klubu", rekao je 71-godišnji menadžer.

Ferguson otkriva da su ishrana i dobra fizička sprema veoma važni u karijeri svakog igrača, kao i da je šokiran njihovim današnjim platama.

"Oni sada zarađuju više nego Rajan Gigs kada je potpisao profesionalni ugovor. Ponekad pomislim da njemu možemo da ponudimo četvorogodišnji ugovor za četvrtinu novca koji oni dobijaju. U interesu svakog fudbalera je da bude u dobroj kondiciji kako bi mogao da igra i kad navrši 30 godina. Pogledajte Gigsa i Pola Skolsa, oni su sve ovo postigli zato što su pazili na sebe", zaključio je Ferguson.

Ser Aleks zaista je pozvan da priča o lošim stvarima koje utiču na talentovane klince. Naime, on je kao menadžer Mančester junajteda prošao "sito i rešeto", jer je na klupu sjeo još 1986. godine.

Od tada je napravio mnogo velikih igrača i osvojio 37 trofeja - 12 domacih titula, pet trofeja FA kupa, četiri Liga Kupa, 10 Komjuniti Šilda, jedan UEFA Superkup, Kup pobjednika kupova, Interkontinentalni kup, titulu klupskog prvaka svijeta i dvije Lige šampiona.

(Tanjug, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC