• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Biće još vatre!

Neriješeno i u Madridu i u Donjecku. Velbek za vođstvo Junajteda, izjednačio CR7. U Donjecku, Šahtjor dva puta vodio, ali nije pobijedio.

 LŠ: Biće još vatre!  Izvor: MONDO

Poslije 90 minuta velike borbe u Madridu i Donjecku, prednost pred revanše osmine finala Lige šampiona imaju Mančester junajted i Borusija iz Dortmunda.

Nije bilo pobjednika, ali Englezi i Nijemci imaju postignut gol, odnosno dva u gostima.

U velikom derbiju na stadionu "Santjago Bernabeo" Real i Mančester junajted odigrali su 1:1.

"Đavoli" su i dalje sa samo dvije pobjede iz 23 duela na tlu Španije, ali ovaj rezultat uliva im nadu da mogu do naredne faze preko velikog rivala. Deni Velbek bio je strijelac vodećeg gola za Junajted (20. minut), a Ronaldo za Real (30. minutu).

U Donjecku je Šahtjor propustio veliku priliku da sa pobjedom za dvije nedjelje otputuje u Dortmund. Ukrajinci su dva puta vodili, ali nisu uspjeli da pobijede - 2:2.

Darijo Srna i Daglas Košta (31. i 68. minut) pogađali su mrežu "milionera", dok su golove za Borusiju postigli Robert Levandovski i Mats Humels (41. i 86. minut).

Aleks Ferguson napravio je veliko iznenađenje i Nemanju Vidića ostavio na tribinama. Umjesto njega šansu je dobio Džoni Evans. Ni Neven Subotić nije dobio šansu od Jirgena Klopa, ali je on bio u protokolu za duel u Ukrajini.

REAL SE NA OLD TRAFORDU BORI ZA SEZONU

"Idemo ka finalu... Napred Real!"

Ovom porukom su navijači "kraljevskog kluba" dočekali svoj tim na početku utakmice sa Mančester junajtedom, u čijoj startnoj postavi, kao ni na klupi, nije bilo kapitena Nemanje Vidića, u osmini finala Lige šampiona.

Ali, rezultat poslije madridskih 90 minuta ne garantuje ništa Ronaldu i drugovima. Štaviše, strijepiće sve do 5. marta, za kada je zakazan revanš na Old Trafordu, gdje će imati obavezu da postignu gol ukoliko namjeravaju da spasu neuspješnu sezonu.

Real Madrid i Mančester junajted opravdali su reputaciju evropskih velikana, posebno u prvom poluvremenu.

Žoze Murinjo želio je odmah na početku meča da nametne svoj stil i da gostima stavi do znanja da su došli u dom devetostrukih prvaka Evrope. Real je preuzeo loptu, a Junajted se povukao na svoju polovinu, gdje je vrebao priliku iz kontre.

Imali su "đavoli" puno sreće u petom minutu. Loše ispucanu loptu Rija Ferdinanda na ivici kaznenog prostora sačekao je Fabio Koentrao, lijepo se namjestio, gađao golmanov lijevi donji ugurao, ali nije uspio da zatrese mrežu. De Hea je vrhovima prstiju skrenuo loptu taman toliko da ona udari u stativu i paralelno uz gol liniju odbije se u polje.

Prije ove šanse i Di Marija je oprobao udarac iz daljine, ali je bio neprecizan. Argentinac je tokom meča imao nekoliko odličnih pokušaja iz daljine.

Koliko je malo potrebno Junajtedu vidjelo se u 20. minutu. Englezi su poslije intervencije Serhija Ramosa izborili korner, koji je izveo Vejn Runi, a u kaznenom prostoru se odlično snašao Deni Velbek i glavom doveo Mančester u vođstvo.

Real nije stao!

Nastavio je sa atacima ka protivničkom golu, što mu se vrlo brzo isplatilo. Raspoloženi Anhel Di Marija je ubacio loptu za Ronaldo, koji je nadvisio Evru, i glavom postigao gol protiv svog bivšeg kluba u kojem se fudbalski potpuno afirmisao.

Iako je Real imao više od igre svaki napad Mančester junajteda "mirisao" je pogodak. U drugih 45 minuta još veći pritisak na odbranu Junajteda, ali se rezultat nije mijenjao.

Mogao je to da učini Koentrao da David De Hea nije spasio svoj gol.

Puleni Aleksa Fergusona djelovali su prilično bezopasno do 72. minuta, kada je lider Premijer lige propustio priliku da drugi put obezbijedi prednost. Robin van Persi je snažno šutirao iskosa sa desne strane, Lopez odbranio i uz pomoć prečke sačuvao mrežu.

U nastavku akcije opet je Van Persi mogao da postigne gol, ali je poslije njegovog udarca Ramos uspio da stigne loptu ispred gol linije.

REAL MADRID: Dijego Lopez - Koentrao, Varane, Serhio Ramos, Arbeloa - Ćavi Alonso (od 84' Pepe), Kedira - Ronaldo, Ozil, Di Marija (od 75' Di Marija) - Benzema (od 60' Iguain).

MANČESTER JUNAJTED: De Hea - Evra, Evans, Ferdinand, Rafael - Kagava (od 64' Gigs), Džons, Kerik, Velbek (od 73' Valensija) - Runi (od 84' Anderson), Van Persi.

POSLIJE DONJECKA SVE OTVORENO



Na Donbas areni su gosti bolje počeli, a Šahtjor poveo. Borusija je više pokazala u prvih pola sata i preko Matsa Humelsa u 17. minutu bila vrlo blizu vođstva, jer je defanzivac šampiona Njemačke pogodio prečku.

Kazna za promašaje stigla ih je u 31. minutu.

Kapiten Darijo Srna uspio je da şavlada Romana Vajdenfelera i obraduje preko 50.000 navijača. Hrvat je odlično izveo "slobodnjak" i na svoj način matirao protivničkog golmana.

Ukrajinci nisu znali da sačuvaju stečenu prednost, jer su "milioneri" desetak minuta kasnije, uz dosta sreće, uspjeli da izjednače.

Vrlo vrijedan gol za Borusiju postigao je Robert Levandovski u 41. minutu. Poljak je iskoristio gužvu u šesnaestercu i katastrofalnu reakciju odbrane Šahtjora.

"Rudari" su uspeli ponovo da povedu.

Mirčea Lučesku posegao je za izmjenom u 62. minutu, što je, ispostavilo se, bio pravi potez Rumuna. On je jednog Brazilca zamijenio drugim, Tajsona je poslao na klupu, a na teren uveo Daglasa Koštu.

Upravo je Košta šest minuta kasnije postigao drugi gol za Šahtjor.

Ono Što Humels nije uspio na početku utakmice, jeste na kraju. Postigao je drugi gol za Borusiju. Potpuno je na njega u 87. minutu, usljed jednog prekida, odbrana domaćeg tima zaboravila na Humelsa, kome je lopta pala tačno na glavu. Mogao je bira gdje će je poslati i odlučio se za najbolje rješenje - 2:2.

ŠAHTJOR: Pjatov - Rac, Čigirnski, Rakicki, Srna - Hubšman - Fernandinjo - Tajson (od 62' Tajson), Aleks Tekšeira (od 84' Eduardo), Mkitarjan - Luiž Adrijano.

BORUSIJA DORTMUND: Vajdenfeler - Šmelcer, Humels, Filipe Santana, Pišček - Kel, Bender - Blaščikovski (od 80' Lajtner), Gece, Rojs (od 90+1' Rojs) - Levandovski.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC