• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojadinović: Bravo za Milijaša i Mladenovića

Sportski direktor Crvene zvezde govorio je o trojici igrača koje je doveo ove zime: "Mislim da sam uradio dobar posao".

 Stojadinović: Bravo za Milijaša i Mladenovića Izvor: MONDO

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović doputovao je u četvrtak, zajedno sa posljednjim pojačanjem ove zime Abiolom Daudom, u Belek.

Istog popodneva, prvi put uživo ove zime, gledao je crveno-bijele u akciji i bio je pomalo "baksuzan" - poslije sedam uzastopnih poraza, Crvena zvezda je poražena u Turskoj od danskog prvoligaša Ejsberga (1:2).

Ipak, priču Stojadinović počinje od posla koji je obavio ove zime: za sada od zvučnih imena niko nije napustio klub, a došla su trojica novih igrača Nikola Petković (štoper, lijevi bek), Luis Garido (defanzivni vezni) i pomenuti Dauda (centarfor).

Iako klub i dalje nije odblokirao račun, samim tim ni uplatio dugove kojima bi skinuo sportsku blokadu i došao u situaciju da ovaj trio i registruje, Stojadinović je sumirao učinjeno ove zime, pod pretpostavkom da će problem sa licencama biti riješen do 22. februara (navodno je Zvezdi potrebno 300.000 evra da odblokira račun).

"S obzirom na finansijsku situaciju u klubu - prezadovoljan sam urađenim", rekao je Stojadinović i krenuo redom:

"Vidio sam Petkovića na djelu, posebno sam zadovoljan njegovim dolaskom. Ima kvalitet, iskustvo, dobro se ponaša, radi kako treba i opravdava ono što smo očekivali", istakao je i nadovezao se:

"Drugu dvojicu, Garida i Daudu, nisam vidio na djelu. Razgovarao sam sa Garidom, on je zadovoljan. Lično očekujem dosta, bio nam je potreban takav igrač i mislim da će nam koristiti. Biće mu potrebno malo vremena da se adaptira, da savlada osnovne pojmove na našem jeziku, jer igra na takvoj poziciji, pozadi, gdje je komunikacija jako bitna. Zatvori, okreni se, pazi... Mora to da nauči, jer je to osjetljiva pozicija".

Sa Abiolom, kaže, taj problem ne postoji, ali ima drugih otežavajućih okolnosti...

"Abiola, on je tek jedan dan tu. Fizički nije spreman, možda je na 60, do 70 procenata od onoga što bi morao da bude i moja procjena je da će mu biti potrebne dvije, do tri nedjelje da to postigne. Vjerujem da će našoj ekipi igrač takvih kvaliteta, te brzine, driblinga, igre '1 na 1' i snage, donijeti mnogo dobrih stvari".

Potom je konstatovao.

"Vrijeme će pokazati, ali mislim da sam uradio pravu stvar. Govori engleski, ali i igra naprijed, tako da i ako ne zatvori nekada, nije toliki problem, kao što je problem u zadnjoj liniji ili na mjestu defanzivnog veziste. Kod Garida je jezička barijera veći rizik. Ima i prednost što je već četiri, pet godina u Evropi i neće mu biti potreban period adaptacije za igrače koji prvi put dolaze iz Južne Amerike, Afrike, Azije..."

Stojadinović kaže da, za razliku od Garida, Abioli neće biti potrebno vrijeme da se privikne na mnoge stvari koje nosi evropski fudbal.

"On je taj period već prošao i to smo vidjeli po njegovom napretku u karijeri. Prve sezone uopšte nije igrao, druge malo, treću je igrao mnogo više, a u četvrtoj i petoj je eksplodirao. Prošao je period adaptacije i to je plus i za nas".

O porazu od Danaca...

"Koliko me nisu opijali rezultati kada smo pobjeđivali, tako me ne opterećuje ni ovaj kad smo izgubili. To su pripreme. Bitno je kako se ekipa ponaša na terenu, kako se postavljaju na terenu, kakav je pristup... Mislim da su igrači odradili pošteno, a možda je i umor stigao ekipu".

Stojadinović kaže da prati rad ekipe na pripremama i da mu se najviše dopao napredak Nenada Milijaša i Filipa Mladenovića.

"Zadovoljan sam. Posebno sam zadovoljan sa dvojicom, trojicom igrača koji su napredovali ove zime. Mogu i konkretno da kažem, nemam problem... Zadovoljan sam kako se Milijaš spremio, kako se ponašao na terenu, zadovoljan sam sa malim Mladenovićem lijevo, zadovoljan sam i sa drugima, ali za njih dvojicu mi je posebno drago jer mislim da su nadogradili kvalitete koje su imali jesenas".

Kaže da će ostati do kraja boravka crveno-bijelih u Beleku.

"Ostajem do 21. februara, odgledaću sve mečeve do kraja, pričaću i sa igračima i sa trenerom, pokušaću da pomognem savjetima ako mogu. Uradiću sve što budu tražili od mene, uglavnom - tu sam da pomognem, nikako da odmognem".

Stojadinović je bio fasciniran uslovima koje ekipa ima u rizortu "Kalista" u Beleku.

"Ovo što sam vidio, od hotela, do terena - fenomenalni uslovi. Mislim da bolje ne može", nije krio impresioniranost ambijentom i dodao je:

"Živio sam u Španiji, dolazile su ekipe i tamo na pripreme i posjećivao sam ih u njihovim sportskim centrima - ovo je vrhunac".

Trener Aleksandar Janković, poslije prvog rezultatskog neuspjeha, govorio je samo o sportskim temama.

"Uvijek dođe i poraz, nije to ništa strašno", rekao je.

"Bilo dosta tempa, trčanja, naišli smo na jakog protovnika koji je nametnuo duele i vazdušne i ove druge. Još smo malo 'teški', izlazimo iz prve faze, svježina dolazi malo po malo. Ovakav protivnik nam je došao dobro u ovom momentu, kako bi smo u ovom trenutku izvukli sve iz sebe fizički. Još to nije ono što će biti za dvije nedjelje, ali možemo da budemo zadovoljni".

Janković je zadovoljan nastojanjem ekipe da stigne vođstvo u koje je "zapala" poslije evro-gola protivnika i potom pogotka iz prekida. Taj drugi ga malo brine...

"Primili smo gol iz prekida, što nije dobro, iako smo ga i dali iz prekida. Primili smo gol od ekipe koja dobro radi prekide, nismo to dobro iskontrolisali, a prvi gol koji smo primili se rijetko viđa i spada u red evro-golova, majstorskih golova, ali šta da se radi... Imali smo poslije toga veliku želju da se vratimo, drugo poluvreme bilo je dobro, sa mnogo šansi, nažalost propuštenih. Nismo uspjeli da se vratimo, ali nastavljamo dalje...", zaključio je Janković, koji je desetoricu od jedanaestorice igrača držao na terenu svih 90 minuta.

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC