• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Dan zaljubljenih... u fudbal!

I ko je mrzio, zaljubio bi se u ovu igru da je 14. februara bio uz TV i gledao akciju u Ligi Evrope...

 LE: Dan zaljubljenih... u fudbal!  Izvor: MONDO

Žene ovu vrstu zaljubljenosti neće razumjeti. Odnosno, rijetke hoće.

Pa, i ko je mrzio fudbal zaljubio bi se u njega da je ove večeri pratio akciju u prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope, naročito kada su mečevi sa početkom u 21.05 u pitanju.

Tri prelijepa, prelijepa gola lijevom nogom postigli su Garet Bejl i Samuel Umtiti u dramatičnoj pobjedi Totenhema nad Lionom u Londonu, od čega je drugi Bejlov gol stigao u nadoknadi vremena - 2:1.

Pogledajte prvi gol Gereta Bejla OVDJE.

Šta reći za meč u Mehnehgladbahu? Povela je Borusija, pa je do 83. minuta bilo 1:2, a onda u 88. domaćin stigao do 3:2, s tim da je Lacio izjednačio u 94. minutu! Genk je do remija u Štutgartu stigao u 91., a Rubin u 95. povećao na 2:0 na terenu zvaničnog šampiona Lige Evrope, Atletiko Madrida.

Dva divna gola Rodriga Palasija obilježila su pobjedu Intera nad Klužom u Milanu, uz jednu ne baš lijepu vijest, a to je izgleda teška povreda koljena Dijega Milita. Izvještaji kažu da je završio sezonu.

Spuštenih gardova igralo se na "Vajt Hart Lejnu", što je bilo i očekivano, jer ovaj Totenhem Andrea Viljaša-Boaša i ne umije drugačije. A i zašto biste igrali zatvoreno ako imate Bejla na terenu?

Vihorni Velšanin obrukao se na početku utakmice kada je promašio 7,2 metara širok gol sa peterca, u trenutku kada je Remi Verkort već bio savladan, odnosno ležao na zemlji blizu gol-aut linije. U dijelu sezone kada pogađa sa svih strana, a Bejl je bio strijelac posljednjih pet golova Totenhema u svim takmičenjima - promašio je nemoguće.

Uhvatio se za glavu i kao da je rekao: "E, ovako neće moći da se završi".

Koji sekund prije kraja prvog poluvremena, u kojem Olimpik iz Liona nije previše igrao unaprijed, mada je na terenu imao Bafetembi Gomisa i Lisandra Lopeza, Bejl je izveo nestvaran slobodan udarac.

Bliže centru nego Verkortu, Velšanin se zaletio ka lopti i poslao "lelujavo" đule ka mreži gostiju, koja je jedva izdržala. Verkort u cijeloj situaciji možda jeste ispao smiješan, ali čovjek zaista nije mogao ni da pretpostavi kako će i kuda proletiti lopta. Pardon, tane - 1:0!

Po povratku sa odmora navijači na "Lejnu" vidjeli su jedan otvoreniji Lion, drugoplasirani tim Francuske sa gomilom evropskog iskustva, sticanog prije svega u Ligi šampiona. Totenhem više nije mogao da igra samo unaprijed, naprotiv. Često se branio, ali je to radio dobro, predvođen Vilijamom Galasom u odbrani.

Međutim, od onoga što je izveo do večeras malo poznati Samuel Umtiti nije bilo odbrane. Nikakve. Nigdje. Nikada.

Ovaj levonogi fudbaler uhvatio je "drop-kik" iskosa sa lijeve strane, na oko 25 metara od gola i postigao hirurški precizan evro-gol, koji je šokirao sve gledaoce na stadionu. Iskusni Bred Fridel mogao je samo da gleda kako lopta fijuče pored njega i pogađa dalji ugao gola - 1:1.

Ako niste gledali utakmicu, ovaj snimak ponavljaće se sigurno u narednim danima.

A, ponavljaće se i momenat iz 93. minuta. Kada su svi mislili da je gotovo, Lion je napravio kobnu grešku: faul na 23 metara od svog gola. To je za Bejla, koji je ušao u onu njegovu ludu formu, trenutno nešto kao penal.

Verkort je opet nasamaren, opet je lopta završila u njegovom uglu, iako je "djelovalo" kao da će krenuti ka suprotnom i 2:1, pobjeda Totenhema pred revanš 21. februara na Žerlanu, uz sedam golova Bejla na posljednjih pet mečeva za tim.

Cijeli stadion pokazivao je improvizovano srce rukama prema svom ljubimcu - Garet Bejl!

Veče za Interiste počelo je katastrofalno. Odmah se povrijedila ikona kluba, Dijego Milito i na teren je neplanirano morao njegov mlađi sunarodnik, Argentinac Rodrigo Palasio.

Dok su navijači više čekali vijesti iz bolnice o težini povrede koljena kultnog centarfora, Palasio je zaigrao baš za njega.

Uz odbranjenu mrežu uz nekoliko sjajnih intervencija Samira Handanovića i debi Matea Kovačića od prvog minuta (igrao poluvreme u Sijeni), Inter je stekao lijepu prednost pred revanš u Rumuniji zahvaljujući pogocima Palasija u 22. i 87. minutu.

Nakon što je u 16. minutu Antonio Kasano sjajno proigrao Estebana Kambijasa, a ovaj propustio dobru priliku za gol, "nerazuri" su poveli preko Palasija. Na pas Fredija Guarina, Palasio je rutinski prebacio Portugalca Marija Felgeiraša na golu Kluža - 1:0.

Ispostavilo se da je to bio samo prvi lob lucidnog Argentinca sa iritantnom frizurom.

Poslije jalove inicijative Intera i nekoliko bombi fudbalera Kluža izdaleka, Palasio je ponovo bio zaboravljen, tri minuta prije kraja dao je sebi for i onda desnom nogom iskosa sa lijeve strane uspio da ponovo prebaci golmana gostiju i donese, poslije svega viđenog, ubjedljivu pobjedu Interistima.

Srpski reprezentativci Dejan Stanković i Zdravko Kuzmanović nisu igrali.

"Ljepotica" večeri odigrana je u Menhengladbahu - 3:3 uz podatak da je Borusija vodila dva puta, a Lacio jednom. Poredaćemo strijelce pa će vam biti lakše: 1:0 Štrancl pen 17, 1:1 Flokari 57, 1:2 Kozak 64, 2:2 Marks pen 84, 3:2 Arango 88, 3:3 Kozak 90+4, a sve to uz crveni karton igrača Lacija, Dijasa, u 69. minutu.

Krenimo redom, a malo je nedostajalo da Lacio povede bizarnim golom: golman Borusije Mar-Andre ter Stegen napucao je Kristijana Ledezmu u nogu pokušavajući da ispuca loptu i "rikošet" umalo nije završio u njegovoj mreži.

Nešto kasnije, Andre Dijas srušio je Patrika Hermana u svom šesnaesterfu, a Martin Štrancl ukucao loptu pod prečku - Federiko Marketi nije imao nikakve šanse da odbrani to - 1:0. Bio je to tek treći gol koji je Lacio primio ove sezone u Ligi Evrope.

Sijevalo je na obje strane, uz odlične reakcije obojice golmana, sve do 57. minuta. Na centaršut Antonija Kanderve, Serđo Flokari uhvatio je spektakularan volej između dvojice čuvara i poravnao na 1:1. Bio je to njegov šesti gol na posljednjih sedam utakmica za Lacijale.

Kada je osjetio krv, Lacio je krenuo u ofanzivu. Ovog puta Sead Lulić je bio u ulozi asistenta, a Libor Kozak strelac. Nadmudrio je nevješto postavljenu ofsajd zamku i postigao šesti gol u Ligi Evrope ove sezone. Preokret - 1:2.

Ali onda je na scenu stupio nesrećni Dijas. Skrivio je još jedan jedanaesterac, dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i unazadio svoj tim za 10 milja. Srećom po njega, ovog puta je Marketi nadmudrio Štrancla! Ostalo je 1:2, ali ne zadugo.

U 84. minutu - treći penal za Gladbah!

Lorik Cana faulirao je Luka De Jonga, a odgovornost je ovog puta uzeo rezervista Torben Marks koji je poravnao na 2:2. Samo četiri minuta kasnije - euforija! Udarac Aranga iz slobodnjaka odbio se od živog zida i prevario Marketija, koji je pokušao da se vrati tamo gdje je bio, ali prekasno - 3:2!

Sa desetoricom, izgledalo je kao da će Lacio da se bori za goli život, ali u četvrtom minutu nadoknade novi šok za domaće navijače. Njihov klub nije izgubio od Italijana od 1974. godine, ali i ovaj remi nije daleko od poraza: Ispucavanje Marketija, centaršut Ernaneša i udarac glavom Kozaka - 3:3, kraj!

REZULTATI PRVIH MEČEVA ŠESNAESTINE FINALA:

Atletiko Madrid - Rubin Kazanj 0:2 (0:1)
/Karadeniz 6, Orbaiz 90+5/

Bazel - Dnjepar Dnjepropetrovsk 2:0 (1:0)
/Štoker 23, Štreler 67/

Inter Milan - Kluž 2:0 (1:0)
/Palasio 20, 87/

Borusija Menhengladbah - Lacio 3:3 (1:0)
/Štrancl pen 17, Marks pen 84, Arango 88 - Flokari 57, Kozak 64, 90+4/

Njukasl Junajted - Metalist Harkov 0:0

Štutgart - Rasing Genk 1:1 (1:0)
/Gentner 41 - Plet 90+1/

Totenhem - Olimpik Lion 2:1 (1:0)
/Bejl 45+1, 90+3 - Umtiti 55/

Pročitajte izvještaje sa utakmica Lige Evrope koje su odigrane ranije u četvrtak.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC