• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijaš za MONDO: Vježbam novi slobodnjak

Svjestan da će tako "ubiti" pola sata pred spavanje, kapiten Crvene zvezde prihvatio intervju za MONDO i dao neke veoma zanimljive odgovore.

 Milijaš za MONDO: Vježbam novi slobodnjak Izvor: MONDO

Još šest.

Fudbaleri Crvene zvezde lupaju recke do kraja boravka u Turskoj, Antaliji, Beleku, "Kalisti". Koliko su tamo vjerovatno se ni sami ne sjećaju više, ali znaju da nije mnogo ostalo do 21. februara i povratka u Srbiju.

Stoga, kapiten crveno-bijelih Nenad Milijaš sa zadovoljstvom je prihvatio intervju za MONDO znajući da će tako "ubiti" presudnih pola sata između večere i počinka.

Da li si se smorio poslije toliko sada već nedjelja provedenih u istom hotelu?

"Jesam", kratko i jasno odgovara Milijaš na početku razgovora za naš portal i objašnjava da mu je ovaj petak, 15. decembar, posebno teško pao:

"Danas, petak, mi je jedan od težih dana. Ipak, znam zašto sam ovdje i šta je razlog boravka ekipe i mene. Zato moram da 'namjestim' glavu da bih u maju znao zašto je vrijedilo boraviti u 'Kalisti' toliko dugo".

Da li onda već u junu uplatio ljetovanje u istom hotelu, "Kalisti"?

"Hotel je savršen i usluga je na visokom nivou, ali mislim da ne bih trošio pare na 'Kalistu'. A, da dobijem na nekoj nagradnoj igri sa zadovoljstvom bih poklonio nekome vaučer".

Uskoro ćeš napuniti 30. Kako se snalaziš u ulozi "džombe" i da li ti dosađuju klinci?

"Prvi put mi je da sam 'džomba' u timu pa se nekako snalazim, ali više će klinci to da kažu. Oni znaju najbolje da li im odgovaram. Meni oni sigurno ne dosađuju, već pokušavam da im pomognem koliko mogu".

U čemu pronalaziš motivaciju za svakodnevni dril?

"U tome što volim da igram fudbal i što želim da se dokazujem".



Sportski direktor Zoran Stojadinović te je pohvalio po dolasku u Antaliju. Da li si ga častio pićem?

"Nisam, a i kako bih kad je hotel 'all inclusive'?", sa osmijehom odgovara Milijaš.

Šalu na stranu, možeš li da uporediš sebe jesenas i sada?

"Sada sam mnogo, mnogo bolji nego jesenas, mnogo spremniji i mnogo bolje poznajem ekipu. Nadam se da ću to pokazati u nastavku šampionata".

Na čemu ste posebno radili ove zime i šta navijači na proljeće mogu da očekuju novo u igri ekipe?

"Mogu da očekuju sve novo. Ekipa je mnogo bolja nego jesenas. Prvo, izuzetno smo spremni. Drugo, znamo zahtjeve trenera mnogo bolje i možemo da ih ispunimo. To dokazujemo na ovim pripremama gdje skupljamo samopouzdanje koje nam neće nedostajati na proljeće".

A, od tebe lično?

"Više golova i bolju igru".

Koliko golova "potpisuješ" za proljećni dio prvenstva?

"Minimum pet".

Reklo bi se skromna procjena od čovjeka koji je do sada postigao 47 golova za Crvenu zvezdu na 142 utakmice, ali ipak samo dva na 16 mečeva od kad se u finišu ljetošnjeg prelaznog roka vratio među crveno-bijele iz Vulverhemptona, poslije tri sezone. Samo dva, ali "đavolski" važna: slobodnjak u Kragujevcu za 0:1 i udarac glavom u "vječitom derbiju" za preokret i 3:2 poslije 1:2 na poluvremenu.

U sezoni 2008/09, uoči odlaska u Englesku, Milijaš je bio ubojitiji od velike većine centarfora koji su u posljednjih deset i više godina igrali fudbal u Srbiji: 23 gola na 39 utakmica.

Kako ti se čine pojačanja?

"Petkovića znamo od ranije, ja sam igrao sa njim i mnogo će značiti ovoj mladoj ekipi, što je već pokazao na početku priprema. Garido jer odličan igrač koji me dosta podsjeća na Kastilja, a Daudu još nisam imao prilike da vidim".

Ukoliko bi te ove pripreme vratile u formu iz 2009. i 2010. godine, da li bi očekivao da dobiješ i poziv od selektora? I da li bi se odazvao? Iako je krenuo sa podmlađivanjem i vas "starije" precrtao, negdje na pola puta ka Brazilu izgleda da se Mihajlović malo predomislio...

"Što se tiče iščekivanja tog poziva - time zaista ne opterećujem glavu, a sigurno da selektora svoje Srbije nikada ne bih odbio".

Do Beograda su stizale vijesti o tome da za tebe postoji interesovanje od strane nekih klubova sa Istoka, konkretno Antićevog Šangdonga. Da li je to bilo tačno i da li je tebe neko upoznao sa ponudama?

"I ja sam o tome čitao iz novina, nije bilo nikakvih poziva od strane pomenutog kluba".



Ukoliko bi stigla ponuda, da li bi otišao u ovom trenutku?

"Ne bih".

Vidiš li onda sebe u Crvenoj zvezdi i na pripremama za sezonu 2013/14? Šta bi bio dodatni motiv da ostaneš na "Marakani"?

"Titula i kvalifikacije za Ligu šampiona. Zbog toga bih ostao".

Znamo da klasičnom "kiflom" možeš da pogodiš šta god poželiš. Da li si na treninzima pokušavao da izvodiš slobodne udarce tehnikom Kristijana Ronalda ili Gareta Bejla, odnosno "punom", pa da lopta leluja?

"Jesam, naravno da jesam. Možda će i toga biti na utakmicama, za sada mi dobro ide na treninzima".

Kao kapiten, od kog saigrača očekuješ najviše na proljeće?

"Od čitave ekipe. Ne bih nikoga izdvajao posebno ne sebe. Očekujem da tim izbaci pojedinca, a publika će odlučiti koji je to pojedinac. Najvažnije je da mi radimo i ponašamo se kao ekipa", diplomatski završava kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš raport sa priprema za čitaoce MONDA.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC