• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baka: Srbija nema šta da izgubi u Zagrebu

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Blaž Slišković smatra da je Srbija u prednosti nad Hrvatskom zbog iskustva selektora Siniše Mihajlovića.

 Baka: Srbija nema šta da izgubi u Zagrebu Izvor: MONDO

"Ukoliko gledamo dosadašnje trenersko iskustvo aktuelnih selektora Hrvatske i Srbije, Siniša Mihajlović je u odnosu na Igora Štimca u određenoj prednosti pred meč na ‘Maksimiru’", rekao je Slišković za "Nezavisne novine".

U utakmici koja je "više od fudbala" će o konačnom ishodu odlučivati to koliko fudbaleri oba tima budu znali prezentovati sve ideje svojih stratega.

"O utakmici Hrvatske i Srbije priča se dosta i sigurno, kako se bude bližio 22. mart, biće još više razgovora na tu temu. Međutim, smatram da je to naduvano od strene medija. Jednostavno, ne vjerujem da su odnosi dva selektora ili reprezentativaca ove dvije selekcije toliko loši, već naprotiv", dodao je popularni Baka.

Slišković je uvjeren da će meč proteći bez incidenata.

"Sigurno da određeno rivalstvo postoji i da je ono nešto malo izraženije kada se ove dvije ekipe međusobno sastanu nego kada igraju Srbija i Vels ili Hrvatska i Rusija. Međutim, siguran sam da će sve proteći maksimalno fer i korektno".

Nekadašnji as Veleža, splitskog Hajduka, Marseja, Lansa i Rena prednost zbog iskustva selektora dao je Srbiji.

"I jedan i drugi selektor su mladi, ne mislim pritom na njihovo iskustvo, kojeg i jedan i drugi imaju. Međutim, Siniša Mihajlović je trenirao klubove u Italiji, a Igor Štimac tri kluba u Hrvatskoj. Ako gledamo na taj način, Srbiji treba dati prednost, što svakako ne mora biti presudno. Moglo bi prevagnuti to što je Mihajlović radio u inostranstvu i vjerovatno se susretao s nekim uslovno sličnim situacijama, ali u fudbalu je sve otvoreno".

Po njegovom mišljenju prednost Hrvata je domaći teren i činjenica da su već dugo u Top 10 svjetskih reprezentacija.

"Objektivno, ono što trenutno i zadnji niz godina pokazuju hrvatski reprezentativci, kako u državnom dresu, tako u svojim klubovima, dokaz je da posjeduju izvrstan kvalitet. Nisu slučajno među deset najboljih ekipa na planeti i nikom nije lako igrati protiv Hrvatske. U tom prvom meču imaće i prednost domaćeg terena".


Slišković smatra da će Hrvati biti pod većim pritiskom jer "orlovi" nemaju šta da izgube.

"U tom segmentu moglo bi se reći da su hrvatski igrači pod nekim pritiskom. Srbija je u takvoj poziciji da nema puno da izgubi i može igrati nešto opuštenije. Mogu samo profitirati, mada i sa pobjedom, bez nekih narednih trijumfa, ne znači da su riješili probleme. Isto tako, ne vjerujem da će i Hrvatskoj pobjeda puno riješiti. Ima još da se igra, uključujući i revanš u Srbiji".

O izabranicima Safeta Sušića misli da su sazreli za plasman na Mundijal u Brazilu.

"Smatram da smo remijem 0:0 u Ateni uistinu pokazali da se ravnopravno možemo nositi sa bivšim evropskim prvacima. Ekipa je stasala kako mentalno, tako i fizički i kvalitetom. Ova mlada generacija, s nekoliko sjajnih fudbalera, stekla je iskustvo kroz igranje u jakim evropskim ligama i došlo je vrijeme da se to kruniše plasmanom na veliko takmičenje", podvukao je Slišković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC